Αναβολή πήρε η υπόθεση για κλοπή από τραπεζικές θυρίδες

Η υπόθεση για κλοπή από τραπεζικές θυρίδες, πήρε σήμερα αναβολή για  τις 9 Μαΐου 2017.

Η δίκη για την υπόθεση με κατηγορούμενους το ζεύγος Μάριου Λοϊζου, 37 χρόνων, και Σωτήρας Γεωργίου, 32 χρόνων, ήταν προγραμματισμένη για σήμερα  ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, ωστόσο η υπεράσπιση ζήτησε χρόνο προκειμένου να γίνουν από κοινού με την Κατηγορούσα Αρχή, παραδεκτά γεγονότα.

Η Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου, μετά την εξέλιξη αυτή, όρισε την 9η Μαϊου 2017 ως ημερομηνία για έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζει το ζεύγος, την οποία δεν παραδέχθηκαν, αναφέρει πως μεταξύ των ημερομηνιών 16/3/2015 – 22/1/2016 συμπεριλαμβανομένων, στη Λάρνακα απέκτησαν περιουσία αξίας 313.897 ευρώ, ενώ γνώριζαν ή όφειλαν να γνωρίζουν ότι αυτή αποτελούσε έσοδο από τη διάπραξη γενεσιουργού αδικήματος.

Υπενθυμίζεται ότι το ζεύγος είχε συλληφθεί στις 28 Ιανουαρίου 2016 μετά από καταγγελίες πολιτών στην Αστυνομία ότι είχαν κλαπεί μεγάλα χρηματικά ποσά από θυρίδες που διατηρούσαν σε υποκαταστήματα της Τράπεζας Κύπρου και της ΣΠΕ Αλληλεγγύης στη Λάρνακα.

Το κατηγορητήριο αφορά αρκετά προϊόντα και αγορές μεταξύ των οποίων ρολόγια χεριού, αγορές διαφόρων αγαθών στην Κύπρο και το εξωτερικό, δύο πανάκριβα αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα, ηλεκτρικά δίκυκλα, χρυσαφικά, έξοδα ανακαίνισης οικίας, εξόφληση δανείου σε τράπεζα και άλλα τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του ζεύγους, η αγορά των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί με βάση τα νόμιμα εισοδήματά τους.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, στο σπίτι του ζεύγους εντοπίστηκαν επίσης πανάκριβα μπουκάλια ουίσκι και άλλα οινοπνευματώδη ποτά η συνολική αξία των οποίων υπολογίζεται γύρω στις 35 χιλιάδες ευρώ.