Αναβλήθηκε η υπόθεση του μακελειού στην Κοφίνου για τις 26 Ιουνίου

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Κύπρου που συνεδρίασε σήμερα στη Λάρνακα ανέβαλε για τις 26 Ιουνίου 2013, την εκδίκαση της υπόθεσης φόνου εκ προμελέτης και απόπειρας φόνου για την οποία είναι κατηγορούμενος ο Πρόδρομος Χατζηπαναγή, άλλως Γιαννής, 33 χρόνων από την Κοφίνου.

Ο Χατζηπαναγή κατηγορείται ότι στις 23 Μαρτίου 2013, πυροβόλησε και σκότωσε τον Πανίκο Σταύρου, 54 χρόνων, τραυμάτισε το γιο του Γιώργο Γεωργίου και ακολούθως στο παντοπωλείο της Κοινότητας πυροβόλησε τους ιδιοκτήτες Αδάμο και Παναγιώτη Λάμπρου, 47 και 37 χρόνων αντίστοιχα και τη Καίτη Χαραλάμπους 37 χρόνων.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο 33χρονος είναι φόνος εκ προμελέτης, απόπειρα φόνου, παράνομη μεταφορά και χρήση πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α και παράνομη μεταφορά και χρήση εκρηκτικών υλών, αδικήματα που έγιναν στην Κοφίνου το Σάββατο 23 Μαρτίου. Ο Χατζηπαναγής έχει παραδεχθεί τη διάπραξη του φόνου και των άλλων επιθέσεων.

Στη σημερινή διαδικασία ο συνήγορος υπεράσπισης του Χατζηπαναγή Ευστάθιος Ευσταθίου ζήτησε χρόνο 5-6 εβδομάδων για να μελετήσει επιπλέον μαρτυρικό υλικό το οποίο ζήτησε από τη Γενική Εισαγγελία. Μετά το αίτημα του κ. Ευσταθίου η υπόθεση ορίστηκε για τις 26 Ιουνίου οπότε θα απαγγελθούν οι κατηγορίες.

Στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρνακας οι συγγενείς του Παναγιώτη Σταύρου ξέσπασαν εναντίον του Πρόδρομου Χατζηπαναγή, ο οποίος δέχθηκε επίθεση από τα παιδιά και άλλους συγγενείς του Σταύρου.

Οι δεκάδες των συγγενών του θύματος συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στο Δικαστήριο φορώντας μαύρα μπλουζάκια με φωτογραφία του δολοφονηθέντος πάνω στα οποία αναγραφόταν η ημερομηνία του φονικού και «Είσαι ο ήρωάς μας, που θα ζει για πάντα στις καρδιές μας».

Οι συγγενείς εισήλθαν στην αίθουσα και στην πρώτη σειρά καθισμάτων κάθισαν οι δύο γιοι του θύματος και η μητέρα τους. Ο ένας από τους δύο γιους είναι ο 27χρονος Γιώργος Γεωργίου, ο οποίος ήταν στη σκηνή του φόνου και δέχθηκε και ο ίδιος πυροβολισμό. Στην αίθουσα βρισκόταν και η θυγατέρα του θύματος.

Με τη λήξη της διαδικασίας, η σύζυγος του νεκρού λιποθύμησε και υπήρξε γενικευμένη επίθεση εναντίον του κατηγορούμενου από τους συγγενείς του θύματος, οι οποίοι συγκρατήθηκαν από τους αστυνομικούς για να μην τον φτάσουν. Ο Χατζηπαναγής χρειάστηκε να φυγαδευτεί από τους αστυνομικούς από τα γραφεία των δικαστών.

Ωστόσο, η ένταση συνεχίστηκε και έξω από την αίθουσα του Δικαστηρίου όταν συγγενείς του θύματος αντιλήφθηκαν τον πατέρα του κατηγορούμενου. Ένας εκ των συγγενών άρπαξε τον πατέρα του Χατζηπαναγή και τον έσπρωξε μακριά από το χώρο, την ώρα που η κόρη του δολοφονηθέντος κινείτο απειλητικά εναντίον του φωνάζοντας «Εν τον παπά μου που έφαεν».

Την ώρα που ο κατηγορούμενος οδηγείτο με κλούβα και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πίσω στις Κεντρικές Φυλακές, όπου θα παραμείνει μέχρι την επόμενη δικάσιμο, οι συγγενείς, κατέβηκαν στο ισόγειο του δικαστικού μεγάρου και συγκεντρώθηκαν έξω από την κεντρική είσοδο.

Η σύζυγος του θύματος λιποθύμησε εκ νέου και χρειάστηκαν αρκετά λεπτά προσπαθειών από τα παιδιά της και άλλους συγγενείς για να συνέλθει.