Αναβλήθηκε η δίκη των 3 κατηγορουμένων για το επεισόδιο με το γερμανό Πρόξενο

Για τις 28 Νοεμβρίου αναβλήθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης η δίκη των τριών κατηγορουμένων για το επεισόδιο σε βάρος του Γερμανού Πρόξενου στη Θεσσαλονίκη, κατά την 3η Ελληνογερμανική Συνάντηση. Το δικαστήριο ανέβαλε εκ νέου την εκδίκαση της υπόθεσης -μετά την πρώτη αναβολή που ζήτησαν και πήραν το περασμένο Σάββατο οι κατηγορούμενοι- αυτή τη φορά λόγω απουσίας των μαρτύρων αστυνομικών που επικαλέστηκαν υπηρεσιακές υποχρεώσεις.

Οι τρεις συλληφθέντες -δύο δημοτικοί υπάλληλοι κι ένας συνδικαλιστής εκπαιδευτικός- αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της παράνομης βίας, της διατάραξης κοινής ειρήνης και της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Επιπλέον, σε βάρος ενός εξ αυτών ασκήθηκε ποινική δίωξη και για απείθεια, διότι, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, αρνήθηκε να υποβληθεί σε δακτυλοσκοπική εξέταση.

Έξω από το δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν και σήμερα εκατοντάδες συνάδελφοι των τριών εργαζομένων, συνδικαλιστές από το χώρο της Εκπαίδευσης και των ΟΤΑ, προκειμένου να τους συμπαρασταθούν.

Το «παρών» τους έδωσαν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Κάποια στιγμή προκλήθηκε ένταση μεταξύ των συγκεντρωθέντων και των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, όταν οι πρώτοι επιχείρησαν να εισέλθουν στο δικαστικό μέγαρο. Κατά την έξοδό τους από τα δικαστήρια οι κατηγορούμενοι έγιναν δεκτοί με χειροκροτήματα και συνθήματα από τους συγκεντρωθέντες.

Πηγή: ΑΜΠΕ