Αναβλήθηκε η δίκη Μιχαηλίδη

Η συνέχιση της δίκης Ντίνου Μιχαηλίδη στην Αθήνα, αναβλήθηκε για τη Πέμπτη, λόγω ασθενείας της εισαγγελέως της έδρας.

Ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου, Ντίνος Μιχαηλίδης, ο γιος του Μιχάλης, επιχειρηματίες, και άλλα 3 πρόσωπα κατηγορούνται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα μαύρου χρήματος) στην αγορά στρατιωτικών εξοπλισμών επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου στην Ελλάδα, δεν έγινε ούτε την περασμένη Πέμπτη λόγω απειλητικού τηλεφωνήματος στα δικαστήρια.

Ο περισσότερος χρόνος, από τον περασμένο Μάιο έως και περίπου τα μέσα Σεπτεμβρίου αναλώθηκε σε ενστάσεις από την μεριά της υπεράσπισης των κατηγορουμένων, αλλά και λόγω αποχής των δικηγόρων της κατόπιν απόφασης του Δικηγορικού Συλλόγου που έκρινε ότι μετά από τις 2 αρχικές διακοπές της δίκης η δικαστής όφειλε να την αναλάβει για μεταγενέστερο χρόνο.

Όλες οι ενστάσεις απορρίφθηκαν, και στις 19 Σεπτεμβρίου άρχισε το ουσιαστικό μέρος της δίκης με την κατάθεση της πρώτης από τους τρεις μάρτυρες κατηγορίας, Σόνας Λεοντοπούλου, πρώην συζύγου του άλλου μάρτυρα κατηγορίας, Νίκου Ζήγρα, ο οποίος θα καταθέσει τελευταίος.

Ο Ζήγρας είναι πρώτος εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, στενός συνεργάτης του σε όλες τις δουλειές που έκαναν, αλλά κάποια στιγμή στράφηκε εναντίον του και κατέθεσε στοιχεία που λέγεται ότι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην πρωτόδικη καταδίκη του.

Βασικός θεωρείται ο 2ος μάρτυρας κατηγορίας, Παναγιώτης Βλάχος, ειδικός επιστήμονας που, κατ’ εντολή του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, ερεύνησε εξονυχιστικά τη διαδρομή του χρήματος όπως αυτό ξεκίνησε από τον Σύρο έμπορο όπλων Φουάντ αλ Ζαγιάντ, κατηγορούμενο στην δίκη αυτή αλλά φυγόδικο, και κατέληξε στον Τσοχατζόπουλο μέσω διαφόρων οδών και λογαριασμών, ένας από τους οποίος φέρεται πως είναι και του Μιχάλη Μιχαηλίδη, με πληρεξούσιο τον πατέρα του Ντίνο – κάτι, που οι κατηγορούμενοι αρνούνται.

Την Πέμπτη αναμένεται να συνεχιστεί, και ίσως να ολοκληρωθεί η εξέταση του κ. Βλάχου από την υπεράσπιση και την πολιτική αγωγή.