Αναβλήθηκε για τις 8 Νοεμβρίου η επιβολή ποινής για το φόνο του Άγγελου Φαίδωνος

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Κύπρου που συνεδρίασε σήμερα στη Λάρνακα ανέβαλε για την ερχόμενη Παρασκευή 8 Νοεμβρίου την επιβολή ποινής στον Στέλιο Μαυρόλουκα 32 χρόνων από τις Βρυσούλες ο οποίος κατηγορείται για φόνο εκ προμελέτης του Αγγελου Φαίδωνος, 46 χρόνων από τα Λατσιά.

Ο φόνος διαπράχθηκε το βράδυ της 31ης Ιουλίου 2013 στο εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο Beau Rivage στο δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας και ο Φαίδωνος βρέθηκε νεκρός στην αίθουσα υποδοχής του ξενοδοχείου την επομένη, 1η Αυγούστου.

Κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων της Αστυνομίας ο Μαυρόλουκας παραδέχθηκε σε θεληματική κατάθεσή του τη διάπραξη του φόνου, ωστόσο, όταν του απαγγέλθηκε κατηγορία φόνου εκ προμελέτης αρνήθηκε ενοχή και στη δικαστική διαδικασία της 15ης Οκτωβρίου, άλλαξε την απάντηση του σε παραδοχή ενοχής, όταν η κατηγορία έγινε ανθρωποκτονία.

Στην προηγούμενη δικάσιμο, δηλαδή στις 29 Οκτωβρίου ο συνήγορος υπεράσπισης παρουσίασε ως μετριαστικό παράγοντα για την επιβολή ποινής, έκθεση του ψυχίατρου Δρος Κυριάκου Βερεσιέ με βάση την οποία ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Ωστόσο, το Κακουργιοδικείο έκρινε ότι από την έκθεση Βερεσιέ, προκύπτουν ζητήματα τα οποία συγκρούονται με τα γεγονότα της υπόθεσης και η επιβολή ποινής αναβλήθηκε για σήμερα 1η Νοεμβρίου ώστε να δοθούν διευκρινίσεις για τα ζητήματα αυτά.

Κατά τη σημερινή διαδικασία, συνήγορος υπεράσπισης και Κατηγορούσα Αρχή διαφώνησαν επί της ουσίας των γεγονότων, με αποτέλεσμα ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου να αναβάλει την υπόθεση για την ερχόμενη Παρασκευή.