Αναβαθμισμένα χτυπήματα σε βάρος των δικαστικών λειτουργών

Με προειδοποιήσεις και απειλές για αναβαθμισμένα χτυπήματα σε βάρος των δικαστικών λειτουργών «συνοδεύουν» την ανάληψη ευθύνης για την πρόσφατη αποστολή παγιδευμένου φακέλου-βόμβα σε υψηλόβαθμο δικαστικό τα μέλη των οργανώσεων «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και «Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία» (FAI/IRF).

Στο τρισέλιδο κείμενο υπό τον τίτλο «Φάτε τους δικαστές», που δημοσιεύτηκε χθες σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι συντάκτες της προκήρυξης εξαπολύουν βαριές κατηγορίες για τον ειδικό εφέτη ανακριτή που χειρίζεται τις υποθέσεις των «Πυρήνων» αλλά και γενικότερα για τους κρατικούς λειτουργούς, ενώ δεν διστάζουν να καλέσουν τους πάντες για επιθέσεις σε βάρος τους.

Επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής που θεωρούσαν την αποστολή του πακέτου-βόμβα κρίκο στην αλυσίδα του Σχεδίου Φοίνικας, τα μέλη των αναγεννημένων οργανώσεων αντάρτικου πόλης εξηγούν γιατί στοχοποίησαν τον συγκεκριμένο δικαστικό που χειρίζεται όλες τις υποθέσεις της οργάνωσής τους.

Οπως σημειώνουν, τον παρακολούθησαν μέχρι να διαπιστώσουν πού βρίσκεται το σπίτι του στον Χολαργό και του έστειλαν τον φάκελο «εκεί όπου νιώθει ασφαλής».

Δεν υπολόγισαν, ωστόσο, ότι ο δικαστικός θα έλειπε σε διακοπές και πως όταν τελικά θα παραλάμβανε τον φάκελο θα υποψιαζόταν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, με αποτέλεσμα ο φάκελος να καταστραφεί όταν ο δικαστής τον πέταξε στο πάτωμα.

Γι’ αυτό παρουσιάζουν τη συγκεκριμένη επίθεση ως την πέμπτη πράξη του Σχεδίου τους, ενώ στην πραγματικότητα είναι η έκτη. Εχει προηγηθεί εμπρησμός αστυνομικής ακαδημίας στην Ινδονησία πριν από περίπου μία εβδομάδα, που προφανώς οι συντάκτες του κειμένου δεν γνωρίζουν όταν γράφουν την προκήρυξη.