Αναβάλλει την επίσκεψή του στο Ισραήλ ο Τζον Κέρι

Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι ο οποίος σχεδίαζε να επιστρέψει στην περιοχή της Μέσης Ανατολής αυτή την εβδομάδα για συνομιλίες με τους Παλαιστίνιους και τους Ισραηλινούς, έχει αναβάλει την επίσκεψή του, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος τη Δευτέρα.

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλείται ηλεκτρονική επικοινωνία που είχε με αξιωματούχο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ δεν είχαν επίσημα ανακοινώσει ότι ο κ. Κέρι σχεδίαζε να επιστρέψει στο Ισραήλ για πέμπτη φορά από τότε που αποφασίστηκε ότι η επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών είναι προτεραιότητα.

Ωστόσο, είχαν υπάρξει διαρροές με την ημερομηνία της επίσκεψης να λέγεται ότι είχε σημειωθεί προκαταρκτικά από το γραφείο του Ισραηλινού Προέδρου Σιμόν Πέρες, με πιθανή συνάντηση των δύο αντρών την Τρίτη.

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι είχαν επίσης ανακοινώσει ότι ο κ. Κέρι θα είχε συνάντηση με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμούτ Αμπάς την Πέμπτη.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο κ. Κέρι, απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση ότι αν οι προσπάθειες για επανέναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων, οι οποίες έχουν ‘παγώσει’ από το 2010, αποτύχουν τώρα μπορεί να μην υπάρξει ποτέ άλλη ευκαιρία.

«Ο χρόνος τελειώνει, οι δυνατότητες τελειώνουν… αν δεν επιτύχουμε τώρα, μπορεί να μην έχουμε ξανά άλλη ευκαιρία», ανέφερε μιλώντας σε ένα φόρουμ που διοργανώνεται από ομάδα πίεσης της κοινότητας των Αμερικανών Εβραίων, στη Ουάσινγκτον.