“Ανίκανος να παρακολουθήσει τη δίκη” ο 83χρονος τέως Μητροπολίτης Κιτίου

Θέμα ανικανότητας του Μητροπολίτη τέως Κιτίου Χρυσόστομου, να παρακολουθήσει τη δικαστική διαδικασία, έθεσε σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, ο συνήγορος υπεράσπισης του.

Συγκεκριμένα ο Μιχάλης Πικής συνήγορος υπεράσπισης του Μητροπολίτη τέως Κιτίου Χρυσοστόμου, έθεσε ενώπιον του Κακουργιοδικείου θέμα ανικανότητας του πελάτη του να παρακολουθήσει τη δικαστική διαδικασία λόγω «έκπτωσης των νοητικών του λειτουργιών».

Σημειώνεται ότι το αίτημα της υπεράσπισης τέθηκε προτού ο 83χρονος ανώτερος κληρικός, κληθεί να απαντήσει στην κατηγορία του βιασμού, αδίκημα που διαπράχθηκε μεταξύ  1 – 30 Απριλίου 2011 στο χώρο εργασίας του στη Λάρνακα.

Μετά τη σημερινή εξέλιξη, το Δικαστήριο όρισε την υπόθεση για τις 19 Μαΐου, ημερομηνία κατά την οποία θα εξεταστεί το αίτημα που υπέβαλε η υπεράσπιση ως προς την ικανότητα του τέως Κιτίου να παρακολουθήσει τη διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι η Αστυνομία καταχώρησε υπόθεση εναντίον του Μητροπολίτη τέως Κιτίου στις 9 Απριλίου και στις 12 του μήνα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, τον παρέπεμψε σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου που θα συνεδριάσει σήμερα 26 Απριλίου.

Σημειώνεται ότι η παραπομπή πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του 83χρονου ο οποίος συνοδευόταν από τον δικηγόρο του, μέσα σε λίγα μόλις λεπτά, κεκλεισμένων των θυρών.

Το Κακουργιοδικείο διέταξε όπως ο 83χρονος, ο οποίος εδώ και καιρό αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, αφεθεί ελεύθερος με χρηματική εγγύηση ύψους 50 χιλιάδων ευρώ ενώ κατέθεσε τα ταξιδιωτικά του έγγραφα.