Ανάστατη η κυπριακή κοινωνία με τις VIP αποφυλακίσεις

Άραγε, οι βουλευτές  που ψήφισαν αυτό τον νόμο, πως νοιώθουν;

Ανάστατη είναι η κυπριακή κοινωνία με όλες αυτές τις πρόσφατες VIP αποφυλακίσεις.

Το  Συμβούλιο Αποφυλάκισης Κρατουμένων Επ’ Αδεία μετά την απόφαση αποφυλάκισης Ρίκκου Ερωτοκρίτου, αποφυλάκισε τον Στάθη Κιττή και ακολούθως τους τέσσερεις καταδικασθέντες για την υπόθεση ΣΑΠΑ, Σάββα Βέργα, Φειδία Σαρίκα, Ευτύχιο Μαληκκίδη και Βάσο Βασιλείου.

Δυστυχώς κατάδικοι οι οποίοι είχαν καταδικαστεί για οικονομικές ατασθαλίες οι οποίες εν μέρει είχαν μερίδιο ευθύνης στην οικονομική καταστροφή, είναι τώρα ελεύθεροι και ωραίοι και άνθρωποι οι οποίοι επηρεάστηκαν από την οικονομική κρίση και καταδικάστηκαν για μικροεγκλήματα ή οφειλές λόγω της οικονομικής τους κατάστασης,  βρίσκονται πίσω από τα σίδερα της φυλακής.

Ο επίμαχος νόμος ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα, αν και μερικοί πολιτικοί,  βγαίνουν τώρα με πύρινους λόγους εναντίον όλων αυτών των αποφυλακίσεων.

Μετά τη λαική κατακραυγή που ακολούθησε  η αποφυλάκιση  παιδεραστή, με Προεδρική χάρη, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Κώστας Κληρίδης, ζήτησε να ληφθούν άμεσα διορθωτικά μέτρα για τον επίμαχο νόμο.

Χάρη στο νόμο που ψήφισαν οι εκλελεγμένοι του λαού, αποφυλακίζονται σωρηδόν, κατάδικοι οι οποίοι έχουν καταδικαστεί για σοβαρά ποινικά αδικήματα περιλαμβανομένης και διαφθοράς και προτού καν εκτίσουν το ήμισυ της ποινής την οποία τους είχε επιβάλει το αρμόδιο Δικαστήριο.

Είναι πραγματικά λυπηρό, όλοι οι βουλευτές τους οποίους ο κυπριακός λαός ψήφισε να προβούν ομόφωνα στη ψήφιση αυτού του νόμου.

Άξιον απορίας, πως η κοινοβουλευτική επιτροπή νομικών και άλλοι τόσοι βουλευτές οι οποίοι είναι και οι ίδιοι νομικοί, αν έχουν πράγματι μελετήσει αυτό το νόμο.

Άραγε έχουν κάνει το θαύμα τους χωρίς καν να γνωρίζουν τι ψήφιζαν;