Ανάσα υπεροχής για τον Ρόμνει

Όλα τα όπλα τους χρησιμοποιούν πλέον οι ρεπουμπλικάνοι για να κερδίσουν τις προεδρικές  εκλογές στις 6 Νοεμβρίου. Μετά τις δύο «αποτυχημένες» εμφανίσεις του Μιτ Ρόμνει στις τηλεμαχίες, στη μάχη ρίχτηκαν οι φήμες για επικείμενο διαζύγιο του Μπαράκ Ομπάμα, με τον επιχειρηματία Ντόναλντ Τράμπ να «σύρει το χορό» των αποκαλύψεων.

Έτσι, λιγότερο από δυο εβδομάδες πριν τις κάλπες ο Μιτ Ρόμνεϊ φαίνεται να περνά για πρώτη φορά μπροστά από το Μπαράκ Ομπάμα στις δημοσκοπήσεις. Δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos για λογαριασμό του Reuters δείχνει αντιστροφή του
κλίματος με τον ρεπουμπλικάνο υποψήφιο να  προηγείται με 47% έναντι του Ομπάμα, ο οποίος λαμβάνει το 46%.

Παρότι η διαφορά θεωρείται στατιστικά ασήμαντη, ο Ρόμνεϊ φαίνεται να κερδίζει σημαντικά από τις ψήφους των ανεξάρτητων ψηφοφόρων, οι οποίες θεωρούνται καθοριστικές την ημέρα των εκλογών. Το 37% αυτών δήλωσαν ότι θα επέλεγαν τον Ρόμνεϊ αν οι εκλογές διεξάγονταν την Τετάρτη και το 31% θα επέλεγαν τον Ομπάμα ενώ  ένα 20%
δηλώνουν ακόμη αναποφάσιστοι.

Παρόλα αυτά ο «αγώνας» και για τις δύο πλευρές συνεχίζεται με τα εκλογικά τους επιτελεία να βρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα.  ο Μπαράκ Ομπάμα επισκέφτηκε χθες Τετάρτη, τέσσερις πολιτείες. Τις καθοριστικές για την ψήφο τους Αϊόβα και Νεβάδα, το Ντένβερ και την Καλιφόρνια. “Θα μείνουμε άγρυπνοι όλη τη νύχτα” είπε σε ομιλία του στους συγκεντρωμένους ψηφοφόρους του στην Αϊόβα.

Ο Μιτ Ρόμνεϊ προτίμησε να επισκεφτεί μόνο τις καθοριστικές πολιτείες της Νεβάδα, Αϊόβα και Οχάιο.

Σήμερα, ο Ομπάμα πρόκειται να επισκεφτεί τη Φλόριδα, τη Βιρτζίνια και το Οχάιο, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στο Σικάγο, την εκλογική του περιφέρεια, για να ψηφίσει. Σύμφωνα με το αμερικανικό σύστημα, η διαδικασία ψήφου διαρκεί περισσότερες από μία, μέρες.