Ανάρτηση στο Facebook έκανε ο Υπουργός Παιδείας κ. Κενεβέζος

Ο Κυριάκος Κενεβέζος τοποθετήθηκε δημόσια στο facebook για την απόφαση του εκτελεστικού γραφείου του ΔΗΚΟ.
Διαβάστε την ανάρτησή του:
Η επιβεβαίωση των επιλογών του κάθε πολιτικού είναι μια θεμιτή φιλοδοξία. Η μεθόδευση όμως των προϋποθέσεων για την επίτευξή τους, δεν είναι ασφαλώς θεμιτή. Ο ισχυρισμός ότι δεν στηρίζουμε την αποχώρηση από την κυβέρνηση, για να κρατήσουμε τις καρέκλες μας, είναι υβριστικός. Αντίθετα, το επιχείρημα πως κάποιοι, για προσωπικούς λόγους και δικές τους προσωπικές φιλοδοξίες, επιθυμούν την αποχώρηση, τεκμηριώνεται αξιόπιστα. 

Ως εκ τούτου, τα υπονοούμενα και οι υποκινούμενες εδώ και πολύ καιρό επιθέσεις σε πολλούς από εμάς, δεν πρόκειται να αποτελέσουν εμπόδιο και φόβητρο για να εκφράσουμε την άποψή μας. Το Δημοκρατικό Κόμμα δεν ονομάστηκε δημοκρατικό για τους τύπους και εάν κάποιοι νομίζουν πως με τα δίκτυα επιρροής τους μπορούν να ελέγξουν τα πάντα, ξέχασαν ότι η αξιοπρέπεια κάποιων από εμάς δεν ελέγχεται. Προσδοκώ ότι η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, χωρίς να ανεχτεί την άσκηση πίεσης από την καθεστηκυία τάξη, θα εκφράσει σε μυστική ψηφοφορία ελεύθερα την άποψή της, αφουγκραζόμενη τη βάση του κόμματος.

Υβριστικές αναφορές και υπονοούμενα για τους Υπουργούς, μόνο από κάποιους κακοπροαίρετους ή εκ των προτέρων τοποθετημένους αρνητικά πολίτες μπορούν να υιοθετηθούν. Ο μέσος πολίτης, γνωρίζει πολύ καλά ότι οι δώδεκα μήνες που πέρασαν για την παρούσα κυβέρνηση καθώς και για τον κάθε Υπουργό ξεχωριστά ήταν ένας σκληρός, συνεχής και αδιαπραγμάτευτος αγώνας για να ανατρέψουμε τα θλιβερά δεδομένα που παραλάβαμε. Και μετά από ένα χρόνο, είμαστε όλοι σε θέση με ένα σεμνό, αλλά όχι πλατύ, χαμόγελο να μπορούμε να πούμε ότι ο τόπος μπορεί να τα καταφέρει.

Για να επιτευχθεί αυτό χρειάστηκε και χρειάζεται ακόμη πάρα πολλή και σκληρή δουλειά. Ως εκ τούτου, είναι ορθότερο την ώρα που κάποιος αβίαστα συκοφαντεί πρόσωπα, να σκέφτεται πρώτα και να μετρά τα πραγματικά δεδομένα.