Αμηχανία στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του αγροτικού μετώπου

Δυναμική συνέχιση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν χθες οι αγρότες, γεγονός που δημιουργεί επιπρόσθετη πίεση στην κυβέρνηση, η οποία δείχνει αμήχανη ως προς την αντιμετώπιση του αγροτικού μετώπου.

Η κόπωση των αγροτών δεν ήρθε ποτέ και έτσι τα μπλόκα ενισχύονται σε όλους τους νομούς. Μάλιστα μετά την Πανελλήνια σύσκεψη στον κόμβο της Νίκαιας, με εκπροσώπους από 33 μπλόκα οι αγρότες αποφάσισαν να συστήσουν επιτροπές και να υπάρχει ένα κεντρικό μπλόκο σε κάθε νομό, ενώ παράλληλα ζητούν από την κοινωνία να βρίσκεται δίπλα τους καθώς αναμένεται να πραγματοποιήσουν δυναμικές  κινητοποιήσεις σε ΔΕΗ, εφορίες και ΕΛΓΑ.

Στις  κινητοποιήσεις που αποφάσισαν περιλαμβάνονται και συμβολικοί αποκλεισμοί σε εθνικές οδούς για μία ώρα κάθε μέρα από τις 2 έως τις 3 το μεσημέρι, ενώ θα επιδιώξουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Άγνωστο παραμένει ακόμη αν ο πρωθυπουργός θα δεχτεί να τους συναντήσει. Πάντως μέχρι τώρα οι εκπρόσωποι των αγροτών είχαν συναντήσεις με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Επί του προκειμένου, πάντως, το Μαξίμου ζήτησε απο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια σε κάθε περίπτωση να μείνουν ανοιχτές οι εθνικές οδοί αλλά να αποφεύγονται οι έντονες συγκρούσεις με τους αγρότες.