Αμετανόητος ο Χριστόφιας μέχρι και την τελευταία στιγμή

Μέχρι και την τελευταία στιγμή λίγο πριν αποχωρήσει από το Προεδρικό Μέγαρο ο πρώην, πλέον, Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, αρνήθηκε να ζητήσει συγνώμη για τους αδικοχαμένους ήρωες από τη φονική έκρηξη στο Μαρί.

Χθες, το απόγευμα ενώ αποχωρούσε από το Προεδρικό Μέγαρο και τον αποχαιρετούσε ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τη σύζυγό του Άντρη, οι δημοσιογράφοι τον πλησίασαν και τον ρώτησαν που θα τον βρίσκουν πλέον. «Παιδιά θα με βρίσκεται στο Ανορθωτικό κόμμα του λαού ΑΚΕΛ κάθε ημέρα» ήταν η απάντησή του.

Την στιγμή εκείνη ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, δημοσιογράφος Αριστείδης Βικέτος, ρώτησε τον Δ. Χριστόφια: «κύριε πρόεδρε θα ζητήσετε μια συγγνώμη φεύγοντας από το Προεδρικό Μέγαρο για τους νεκρούς στο Μαρι;».

Η απάντηση Χριστόφια ήταν πραγματικά σοκαριστική. «Δεν περίμενα από εσένα Αριστείδη αύτη την ερώτηση, τέτοια ημέρα. Η ιστορία θα καταγράψει τα γεγονότα όπως είπε και ο Ν. Αναστασιάδης». Άραγε εκείνη τη στιγμή από το μυαλό του πρώην Προέδρου να πέρασαν οι συγγενείς των θυμάτων;  Μια συγνώμη αν μη τι άλλο δείχνει γενναιότητα κ. Χριστόφια και θα έπρεπε να την είχατε ζητήσει προ πολλού…