Αμετάβλητες οι λιανικές πωλήσεις και η βιομηχανική παραγωγή στην Ιαπωνία.

Αμετάβλητες παρέμειναν το Σεπτέμβριο οι λιανικές πωλήσεις και η βιομηχανική παραγωγή στην Ιαπωνία, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα, παρουσιάζοντας μια ζοφερή εικόνα για την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, τη στιγμή που η κεντρική τράπεζα της χώρας αρχίζει σήμερα την καθιερωμένη συνεδρία της για θέματα νομισματικής πολιτικής.

Τα νέα στοιχεία για την ιαπωνική οικονομία ακολουθούν τα απογοητευτικά στοιχεία για τον πληθωρισμό που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα και καταδεικνύουν μια χλιαρή οικονομική ανάπτυξη την περίοδο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με αναλυτές. Τα στοιχεία για την ανάπτυξη του τρίτου τριμήνου της Ιαπωνίας θα ανακοινωθούν αργότερα.

Τα κυβερνητικά στοιχεία έδειξαν τη Δευτέρα ότι η βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας το Σεπτέμβριο παρέμεινε αμετάβλητη σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, λόγω κυρίως της επιβράδυνσης που παρουσίασε η παραγωγή ορισμένων ηλεκτρονικών εξαρτημάτων, σύμφωνα με το ιαπωνικό Υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Αυτό είναι πολύ χαμηλότερο από τις προβλέψεις της αγοράς για αύξηση 0,9% στην βιομηχανική παραγωγή, μετά την αύξηση που σημειώθηκε τον Αύγουστο.

Oι λιανικές πωλήσεις παρέμειναν επίσης αμετάβλητες, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 0,2%.

Η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας αρχίζει σήμερα τη διήμερη συνεδρία της με τις ανακοινώσεις να αναμένονται την Τρίτη.

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας έχει επανειλημμένα δεσμευθεί ότι θα συνεχίσει την χαλαρή νομισματική πολιτική, μέχρι που ο πληθωρισμός ανέλθει στο 2%, τον ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής για την οικονομική ανάκαμψη του Πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε.