Αμερικανός πολίτης υπέβαλε μήνυση στον Μασκ και τις εταιρείες του για απάτη στο Dogecoin

Αμερικανός πολίτης υπέβαλε μήνυση εναντίον του Ελον Μασκ και των εταιρειών του SpaceX και Tesla διεκδικώντας 258 δισ. δολάρια καθώς υποστηρίζει ότι έχουν δημιουργήσει μια απάτη «τύπου Πόντσι» για τη στήριξη του κρυπτονομίσματος Dogecoin.

Ο Κιθ Τζόνσον, «ένας Αμερικανός πολίτης που εξαπατήθηκε και έχασε τα χρήματά του από την απάτη πυραμίδας του Dogecoin (Dogecoin Crypto Pyramid Scheme)», μήνυσε τον Μασκ και τις εταιρείες του, υποστηρίζοντας ότι έχουν δημιουργήσει μια παράνομη επιχείρηση εκβιασμού για να ανεβάσουν την τιμή του Dogecoin.

Όπως αναφέρεται στη μήνυση που υποβλήθηκε σήμερα Πέμπτη 16 Ιουνίου στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν «Οι κατηγορούμενοι ισχυρίζονται ψευδώς και παραπλανητικά ότι το Dogecoin είναι μια νόμιμη επένδυση παρότι δεν έχει καμία αξία».

Όπως μεταδίδει το Bloomberg ο Τζόνσον επιδιώκει να δώσει το παράδειγμα σε ανθρώπους που έχουν χάσει χρήματα σε συναλλαγές με Dogecoin από τον Απρίλιο του 2019. Ζητά αποζημίωση συνολικού ύψους 258 δισ. δολάρια, καθώς και δικαστική εντολή που να εμποδίζει τον Μασκ και τις εταιρείες από την προώθηση του Dogecoin αλλά και δημόσια δήλωσή τους ότι η διαπραγμάτευση Dogecoin συνιστά τζόγο σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ και της Νέας Υόρκης.

Τόσο ο Μασκ όσο και εκπρόσωποι των εταιρειών του δεν απάντησαν στο αίτημα του Bloomberg να σχολιάσουν τη μήνυση εναντίον τους.

Το Dogecoin διαπραγματευόταν σήμερα στα περίπου 5 σεντς ενώ έχει σημειώσει απώλειες κατά περίπου 67% φέτος. Εκτινάχθηκε στα 74 σεντς πέρυσι πριν εγκαταλείψει αυτά τα κέρδη.