Αμείλικτη η κυβέρνηση σε φαινόμενα διαφθοράς, δηλώνει ο Μητσόπουλος

Το τμήμα Δημοσίων Έργων επισκέφτηκε ο υπουργός Συγκοινωνιών Τάσος Μητσόπουλος και σε δηλώσεις του έστειλε για μία ακόμη φορά το σαφές μήνυμα…

«Η κοινωνία είναι πλέον πάρα πολύ απαιτητική από όλους εμάς.  Περιθώρια χάριτος και ανοχής δεν υπάρχουν.  Οι αντοχές της κοινωνίας έχουν εξαντληθεί.  Συνεπώς, και προσωπικά το λέω και η Κυβέρνηση αλλά και ευρύτερα η κοινωνία των πολιτών που μας παρακολουθεί και μας κρίνει με αυστηρότητα, θα είμαστε όλοι αμείλικτοι σε φαινόμενα κακοδιοίκησης, σε φαινόμενα αδιαφάνειας, διαπλοκής και διαφθοράς”.

Ο υπουργός τόνισε ότι το μήνυμα πρέπει να πάει προς πάσα κατεύθυνση… «Θα αντιμετωπίσουμε τα φαινόμενα και θα τα πατάξουμε με κάθε αυστηρότητα.  Είμαι βέβαιος όμως ότι μέσα σ ΄ αυτό τον χώρο και μέσα στο χώρο του Υπουργείου υπάρχει και περισσεύει το ήθος και η εντιμότητα.  Και πάνω σ ΄ αυτό το ήθος και την εντιμότητα θα στηριχθούμε όχι μόνο για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη, δημιουργία, πρόοδο και ευημερία αλλά κυρίως για να στείλουμε ένα νέο μήνυμα ήθους, ύφους και εντιμότητας”, συμπλήρωσε.

Ο  Υπουργός προήδρευσε ευρείας σύσκεψης όπου ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης διαφόρων αναπτυξιακών έργων και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Τμήμα. Δήλωσε ότι φιλοδοξεί να καταστήσει το Τμήμα Δημοσίων Έργων, «αιχμή του δόρατος της αναπτυξιακής προσπάθειας της πολιτείας», για να δημιουργήσουμε δηλαδή τις προϋποθέσεις αναζωογόνησης της οικονομίας και κατ ΄ επέκταση δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας”.

Ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Δημοσίων Έργων Νίκος Ιακώβου πρόσφερε στον κ. Μητσόπουλο ως συμβολικό δώρο ένα μικρό ανάγλυφο του λιμανιού της Κερύνειας.