Αλ. Τσίπρας: Όχι στην Ευρώπη της μιζέριας και της ανεργίας

Την ανάγκη να αλλάξει πλήρως η εφαρμοζόμενη πολιτική στην Ευρώπη, προκειμένου να ξεπεραστούν τεράστια προβλήματα όπως αυτό της ανεργίας, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση της «Εναλλακτικής Αριστεράς Γαλικίας».

Στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «η Αριστερά για να είναι Αριστερά πρέπει να ενώνει, όχι να διαιρεί. Γι’ αυτό, η δική μου υποψηφιότητα για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, απευθύνεται σε όλους τους πολίτες της Ευρώπης. Ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας τους. Είτε ζουν στο Βορρά της Ευρώπης, στο Νότο ή οπουδήποτε. Γιατί εμείς θέλουμε να ενώσουμε αυτούς που διαιρεί ο νεοφιλελευθερισμός. Απευθυνόμαστε σε όλους τους λαούς που υποφέρουν από τη λιτότητα. Που είναι ενάντια στη λιτότητα».

Υπογράμμισε ότι η εφαρμοζόμενη πολιτική στην Ε.Ε. δημιουργεί μία γενιά χωρίς ελπίδα, τονίζοντας ότι τα ποσοστά ανεργίας των νέων σε πολλές χώρες είναι απαράδεκτα και τους οδηγούν στον κίνδυνο «να πιαστούν στην παγίδα της μακροχρόνιας ανεργίας».

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στο συγκεκριμένο θέμα «είναι απαράδεκτο και ντροπή για την Ευρώπη. Δεν ανεχόμαστε την Ευρώπη της μιζέριας, της φτώχειας και της ανεργίας. Γι’ αυτό, συντρόφισσες και σύντροφοι. Άμεση προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς είναι να ξανακερδίσουμε το δικαίωμα της εργασίας στην Ευρώπη. Κι έτσι να δώσουμε ελπίδα και αισιοδοξία στη νεολαία. Γι’ αυτό θέλουμε να τερματίσουμε αμέσως τη λιτότητα. Για να δώσουμε χώρο στη νέα γενιά να δημιουργήσει. Να βάλει τη δική της σφραγίδα στο μέλλον».

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές υποστήριξε ότι «κάθε πολίτης, σε κάθε γωνιά αυτής της ηπείρου, Κρατάει το κοινό μας μέλλον στα χέρια του. Σ’ αυτές τις ευρωεκλογές δεν ψηφίζουμε απλά για να εκλέξουμε νέους ευρωβουλευτές. Σ’ αυτές οι ευρωεκλογές ψηφίζουμε για τη ζωή μας. Με την Ευρώπη της Αριστεράς ή με την Ευρώπη της κ. Μέρκελ».

Καταλήγοντας τόνισε ότι «αυτός θα είναι ο Μάης της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Αυτός θα είναι ο Μάης της ελπίδας και της αλλαγής για την Ευρώπη».