Αλ. Τσίπρας: Θολώνει το παραμύθι περί τέλους των μνημονίων

«Η συζήτηση για το μεσοπρόθεσμο είναι η πιο ουσιαστική απόδειξή ότι τα μνημόνια και επιλογές της λιτότητας δε θα τελειώσουν αν συνεχίσετε να κυβερνάτε» τόνισε από τη βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για το μεσοπρόθεσμο.

Όπως είπε, το κοινωνικό μέρισμα, το πλεόνασμα, η έξοδος στις αγορές, αποτελούν επινόηση της κυβέρνησης προκειμένου να «γλιτώσετε την εκλογική συντριβή, που δεν το βλέπω».

Πρόσθεσε επίσης, πως η σημερινή συζήτηση στη βουλή «χαλάει τη σούπα του success story και θολώνει το παραμύθι περί τέλους του μνημονίου.

Ο λαός σας πήρε χαμπάρι, τόνισε ο κ. Τσίπρας ο οποίος εκτίμησε πως εκεί οφείλονται «οι εκβιασμοί Βενιζέλου, οι διχαστικές κορώνες Σαμαρά, η εσωτερική γκρίνια».
«Για το μόνο που συζητάτε ανοιχτά είναι το μέγεθος της ήττας της ΝΔ», σημείωσε χαρακτηριστικά μιλώντας για «τρόμο μιας κυβέρνησης που καταρρέει».

Άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Σαμαράς λέει ψέματα όταν δηλώνει ότι τα μνημόνια τελείωσαν. «Οι πραγματικές σας προθέσεις είναι να δέσετε τη χώρα στο άρμα της λιτότητας για πολλά χρόνια.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό υποστηρίζοντας ότι παραμένει «κρυπτόμενος» και τόνισε ότι είναι «ο πρωθυπουργός των μονολόγων». Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να υπάρξει αντιπαράθεση μεταξύ τους και μάλιστα «όπου επιλέξει ο κ. Σαμαράς», τόνισε ότι «δεν έχω πρόβλημα να συζητήσω την δική του πολιτική ατζέντα. Δέχομαι την πρόκληση να μη μιλήσουμε καθόλου για τα μνημόνια. Να μιλήσουμε για το αύριο. Να μιλήσουμε για το πώς θέλουμε τη χώρα. Για τη Νέα Ελλάδα όπως λέει ο κ. Σαμαράς. Αλλά να μιλήσουμε και για την παλαιά Ελλάδα.

Η παλιά Ελλάδα είναι αυτή που χρεοκόπησε και εσείς είστε αυτοί που τη χρεοκόπησαν. Εσείς είστε η παλιά Ελλάδα. Είστε οι πιο χαρακτηριστικοί εκπρόσωποι του παλιού, του γερασμένου πολιτικού συστήματος που έριξε τη χώρα μας στα βράχια».

Ο κ. Τσίπρας, πρόσθεσε επίσης, πως αν υπάρχει μια πιθανότητα για ρήξη με το παλιό και για την οικοδόμηση μιας Νέας Ελλάδας, «αυτό θα το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με το λαό μας που με την ψήφο του θα ξεφορτωθεί το παλιό».

Ο κ. Τσίπρας, ξεκίνησε την ομιλία του, με μια αναφορά στην επέτειο των 69 χρόνων από τη μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών της Ευρώπης και κατηγόρησε τις κυβερνήσεις πως όλα αυτά τα χρόνια, επέδειξαν αδράνεια, βάζοντας στο ράφι το θέμα των οφειλών της Γερμανίας απέναντι στον Ελληνικό λαό.

Δεσμεύτηκε πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη στήριξη και την εμπιστοσύνη λαού «αυτά τα χρόνια αδράνειας και αδιαφορίας δε θα γίνουν 70».