Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση «θα πέσει με πάταγο»

Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση «θα πέσει και μάλιστα με πάταγο και τότε θα έρθει η ώρα που μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή, θα καταργήσει τους μνημονιακούς νόμους που δίνουν ασυλία στο μεγάλο κεφάλαιο και θα προστατεύσει την εργασία», έκανε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σήμερα στο εργατικό κέντρο Χαλκίδας.

Αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις, ιδιαίτερα στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης -Τρόικας, ο κ. Τσίπρας είπε ότι αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα τους άνεργους ως μια στατιστική. «Έρχονται οι κυνικοί τρομοκράτες και τεχνοκράτες της τρόικας και ζητάνε απολύσεις με τη σέσουλα, λες και μετράνε στραγάλια, όχι ανθρώπους.

Ζητάνε ανθρωποθυσίες που σε τίποτα δεν θα συμβάλουν στο να αντιμετωπίσουμε το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας και να βγούμε από την κρίση», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης ο κ. Τσίπρας είπε ότι «πρέπει να κατανοήσουμε ότι όλοι βράζουμε σε ένα καζάνι. Δεν υπάρχει πια διαχωρισμός ανάμεσα σε αυτούς που είναι στο δημόσιο ή τον ευρύτερα δημόσιο τομέα και σε αυτούς που είναι στον ιδιωτικό τομέα».

Επικρίνοντας έντονα τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «έχουμε έναν πρωθυπουργό που μαζί με τη νέα του συνιστώσα, το μνημονιακό κόμμα του κ. Βενιζέλου, ως άλλοι Νέρωνες κάθονται από μακριά και βλέπουν την καταστροφή». Δεν παρεμβαίνουν, πρόσθεσε, «παρά μονάχα οργανώνουν φιέστες για να βαφτίσουν το ψάρι κρέας, να μετατρέψουν αυτή την ιστορία της αποτυχίας και της καταστροφής σε ιστορία επιτυχίας. Αλλά έχουν φτάσει σε ένα σημείο παραλογισμού».