Αλ. Τσίπρας: Δημοψήφισμα την Κυριακή για μια νέα μεταπολίτευση

Δημοψήφισμα χαρακτήρισε εκ νέου τις ευρωεκλογές της Κυριακής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν Αλέξης Τσίπρας κατά την κεντρική προεκλογική ομιλία του στην Ομόνοια. Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και κάλεσε τους πολίτες ανεξάρτητα από το τι ψήφιζαν μέχρι χθες να εμπιστευθούν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ως μια κυβέρνηση υποτακτικών που προσπαθεί να σπείρει διχόνοια.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ενώσεις όλους τους Έλληνες και εμφανίσθηκε βέβαιος ότι την Κυριακή θα γραφτεί ιστορία.

«Θα κλείσουμε οριστικά την πόρτα της ιστορίας που φεύγει, στον Σαμαρά και στον Βενιζέλος, στο παλιό που φεύγει» είπε και πρόσθεσε ότι στο μεγάλο δίλημμα της κάλπης ο ελληνικός λαός θα απαντήσει ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ.

«Ανεξάρτητα από το τι ψήφιζαν μέχρι χθες όλοι καλούνται να ενώσουν τη φωνή τους με τον ΣΥΡΙΖΑ» για να μπει τέλος, όπως είπε στην αβεβαιότητα των μισθών, των συντάξεων και της δουλειάς.

Επανέλαβε ότι θα καταργήσει τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς τους νόμους, ότι θα επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ, για όλους, όπως επίσης ότι θα επαναφέρει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τις συμβάσεις εργασίας.

Ο κ. Τσίπρας συνέχισε ότι θα μπει τέρμα στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, στις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα, ενώ μίλησε και για φτηνά φάρμακα, «να γίνουν ξανά, φτηνό και αναγκαίο αγαθό ζωής» τόνισε.

Επιπλέον μίλησε για αναβάθμιση της δημόσιας υγείας και της δημόσιας εκπαίδευσης.

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο κ. Τσίπρας είναι να ξαναβάλει την Ελλάδα στην Ευρώπη με λόγο και ειδικό βάρος.

Ακόμη κ. Τσίπρς χαρακτήρισε τον πρωθυπουργός λαϊκιστή που τάζει χιλιάδες θέσεις εργασίας και για ασύστολη κινδυνολογία που διαστρέφει την πραγματικότητα.

«Κινδυνολογούν και διαστρέφουν τη πραγματικότητα ακόμα και για τη διαρκή τους θωπεία στους νεοναζί και στην ακροδεξιά ιδεολογία. Την ίδια στιγμή που υιοθετούν την ακροδεξιά ατζέντα και έναν διχαστικό λόγο. Και έχουν ανοιχτή γραμμή με τους νεοναζί, μέσω του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, κου Μπαλτάκου» είπε.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι η αριστερά είχε και έχει μέτωπο ιδεολογικό και πολιτικό στο φασισμό, στο ρατσισμό και στη μισαλλοδοξία.

«Δε θα αφήσουμε τη Χρυσή Αυγή να αλωνίζει στις φτωχογειτονιές…Δε θα χαρίσουμε την εργατική τάξη στους ναζί».

Μάλιστα τόνισε ότι ο φασισμός είναι το μακρύ χέρι του συστήματος, για αυτό και «συναγελάζεται, συνδιαλέγεται και συναντιέται κρυφά στο μέγαρο Μαξίμου, με το σύστημα του κου Σαμαρά».

Οι ευρωεκλογές, συνέχισε ο κ. Τσίπρας, είναι ένα δημοψήφισμα για το μνημόνιο που δεν έγινε ποτέ δημοψήφισμα.

«Είναι ένα ιστορικό δημοψήφισμα όπως πριν από 40 χρόνια που έδιωξε το παλάτι. Τώρα το παλάτι είναι το οικονομικό κατεστημένο που οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή» είπε και πρόσθεσε: «40 χρόνια μετά την Μεταπολίτευση θα ξεκινήσει μια νέα Μεταπολίτευση».