Αλ. Παπαρήγα: Νέα μέτρα προβλέπει το μεσοπρόθεσμο

«Δεν μπορείτε να λέτε ότι όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι κάτω από τα φουστάνια της Μέρκελ και θα έρθει ο κ. Τσίπρας και θα τα σηκώσει να τους βγάλει έξω. Δεν είναι σοβαρά πράγματα», τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στη Βουλή για το μεσοπρόθεσμο.

Η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να λέει ότι είναι κόμμα της Αριστεράς και υπενθύμισε ότι ακόμη και η προδικτατορική ΕΔΑ ήταν αντίθετη στην ενοποίηση της Ευρώπης.

«Ο λαός να καταλάβει ποιος είναι ο βασικός του αντίπαλος. Είναι η αστική τάξη, τα μονοπώλια, η Ε.Ε.», υπογράμμισε η Αλ. Παπαρήγα και συνέχισε, «το να είσαι αντίθετος με τον Τσίπρα ή τον Σαμαρά, αυτή η προσωποποίηση βολεύει. Αλλάζεις τα πρόσωπα, καλλιεργείς την αντίληψη ότι αυτή είναι η σωτηρία και ο λαός μένει εγκλωβισμένος ανάμεσα στη Σκύλα και την Χάρυβδη».

Αναφερόμενη στο μεσοπρόθεσμο υπογράμμισε ότι «δια γυμνού οφθαλμού φαίνεται ότι το μεσοπρόθεσμο προβλέπει νέα μέτρα», καθώς 4 δισ. ευρώ είναι οι έμμεσοι φόροι, 3 δισ. ευρώ τα αντεργατικά μέτρα, ενώ συμπεριλαμβάνει 6 δις ευρώ μέτρα από προηγούμενες αποφάσεις.