Αλ. Μητρόπουλος: Έρχεται «κολασμένο» εξάμηνο για τον ελληνικό λαό

Ως συνταγματική εκτροπή χαρακτηρίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, τη μη συμμόρφωση της κυβέρνησης με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ). Παράλληλα υποστηρίζει ότι «μπαίνουμε σε κολασμένο εξάμηνο για τον ελληνικό λαό».

Σύμφωνα με τον κ. Μητρόπουλο η μη συμμόρφωση της κυβέρνησης στις αποφάσεις του ΣτΕ αποδεικνύει ότι «έχει παραιτηθεί από τη διαπραγμάτευση ακόμη και επιμέρους ρυθμίσεων του μνημονίου».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αποκαταστήσει τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα και να επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ, αλλά και να προχωρήσει σε αποκατάσταση του συνολικού συστήματος των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Παράλληλα ο κ. Μητρόπουλος τονίζει ότι η κυβέρνηση δεν θα πρέπει από την 1η Ιουλίου να προχωρήσει στην περικοπή επικουρικών συντάξεων.

Επίσης καλεί την κυβέρνηση:

Να μην καταργήσει τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΑΕΔ, με τα οποία στηρίζονται οι φτωχότερες εργατικές οικογένειες.
Να ακυρώσει τη ρύθμιση για τη μερική εγγύηση των συντάξεων (μόνο δηλαδή της βασικής από 1-1-2015) και να την επεκτείνει και στο λεγόμενο «αναλογικό» της μέρος, ώστε οι συντάξεις να μην μετατραπούν σε «επιδόματα».
Κυρίως την καλούμε να μην συνεχίσει το εθνοκτόνο πρόγραμμα του Μνημονίου για την πώληση με διαδικασίες ρευστοποίησης των κυριότερων στοιχείων του διαχρονικού άυλου και υλικού πλούτου της χώρας.
Να μην ξεπουλήσει τη ΔΕΗ, να μην παραδώσει τις παραλίες και τα δημόσια αγαθά, το νερό, την ενέργεια κ.ά. στο κερδοσκοπικό κεφάλαιο και στις ξένες κρατικές εταιρίες.

Καταλήγοντας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι σε διαφορετική περίπτωση η κυβέρνηση «θα έχει διαπράξει συνταγματική εκτροπή και θα είναι έκθετη στα μάτια του ελληνικού λαού, κυρίως μάλιστα της νέας γενιάς, της οποίας αποστερεί το εργασιακό, οικογενειακό και εθνικό μέλλον».