Αλφαμέγα: Η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας για τον εντοπισμό κρουσμάτων

Οι υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν τοποθετούνται  αναφορικά με τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού σε μέλη του προσωπικού τους .

Αυτούσια η ανακοίνωση της εταιρείας:

Οι Υπεραγορές Αλφαμέγα, σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας, ενημερώνουν για τον εντοπισμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στο υποκατάστημα της Έγκωμης. Αμέσως μετά τον εντοπισμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και υπό την καθοδήγηση του Υπουργείου Υγείας, το οποίο απέστειλε χθες το απόγευμα σχετική επιστολή, οι Υπεραγορές Αλφαμέγα ενεργοποίησαν σχέδιο δράσης, λαμβάνοντας όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Υπεραγορές Αλφαμέγα, ιεραρχώντας ως κορυφαία προτεραιότητα την προστασία του προσωπικού τους και της δημόσιας υγείας, έκριναν επιβεβλημένη την υποβολή των εργαζομένων σε προληπτικές εξετάσεις και ο εντοπισμός των κρουσμάτων προέκυψε μέσα από αυτή τη διαδικασία.

Με βάση τη διαδικασία ιχνηλάτησης, τέθηκαν προληπτικά σε κατ’ οίκον περιορισμό όλα τα μέλη του προσωπικού του συγκεκριμένου υποκαταστήματος, τα οποία θα υποβληθούν στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Για τις ανάγκες λειτουργίας του υποκαταστήματος μετακλήθηκε νέο προσωπικό.

Οι Υπεραγορές Αλφαμέγα διαβεβαιώνουν ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των πελατών και του προσωπικού των Υπεραγορών και ως εκ τούτου δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι καθημερινά σε όλες τις Υπεραγορές Αλφαμέγα πραγματοποιούνται απολυμάνσεις και καθαρισμοί από εξειδικευμένα συνεργεία.

Σε δηλώσεις του, ο Εκτελεστικός Διευθυντής των Υπεραγορών Αλφαμέγα, Γιώργος Θεοδότου, ανέφερε:

«Χειριζόμαστε το θέμα σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, τηρώντας πιστά τις οδηγίες και τη διαδικασία που προβλέπει το σχετικό πρωτόκολλο. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι αυστηρά και εφαρμόστηκαν άμεσα με την καθοδήγηση των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών. Ως κοινωνικά υπεύθυνος οργανισμός, θεωρήσαμε καθήκον μας την υποβολή μελών του προσωπικού μας σε προληπτικές εξετάσεις αφού σ’ έναν χώρο που υποδέχεται καθημερινά χιλιάδες κόσμο ήταν πολύ πιθανόν να εμφανιστούν κρούσματα». Ο κ. Θεοδότου υπογράμμισε πως εδώ και ένα μήνα δίνεται μια πραγματική μάχη στην πρώτη γραμμή για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση και προστασία των συμπολιτών μας και ότι το προσωπικό δίνει αυτή τη μάχη σε πρωτοφανείς συνθήκες, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αυταπάρνηση. Εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς το προσωπικό των υπεραγορών για την υπευθυνότητα, τον επαγγελματισμό και την αφοσίωση με την οποία ασκούν τα καθήκοντά τους, εξυπηρετώντας την κυπριακή κοινωνία σε μία περίοδο αυξημένων αναγκών. «Στους αγαπητούς συναδέλφους που έχουν προσβληθεί από τον ιό, ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση. Θα παραμείνουμε στο πλευρό τους, παρέχοντάς τους κάθε δυνατή βοήθεια», κατέληξε.