Αλληλεγγύη: Όχι στο άνοιγμα του οδοφράγματος της Δερύνειας

Αλληλεγγύη: Όχι στο άνοιγμα του οδοφράγματος της Δερύνειας

Η διάνοιξη του οδοφράγματος Δερύνειας μόνο κακό θα προκαλέσει στον πολυετή αγώνα του Κυπριακού Ελληνισμού για επιστροφή της Αμμοχώστου.

Η επιστροφή της κατεχόμενης πόλης προβλέπεται τόσο στα ψηφίσματα του ΟΗΕ και της Ε.Ε, όσο και στις συμφωνίες κορυφής που εντάσσουν το θέμα της απόδοσης της στους νόμιμους κατοίκους της ως θέμα υψίστης προτεραιότητας, και ανεξάρτητα από την συνολική επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

Συνεπώς το ζητούμενο θα πρέπει να είναι η εφαρμογή των πιο πάνω αποφάσεων, και όχι η διάνοιξη ενός «τούνελ» που θα οδηγεί στην κατεχόμενη και έξω από την περιφραγμένη πόλη μας.

Με όλες τις επιπτώσεις που αυτό θα έχει και για τον τουρισμό της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου.

Οι ιδιαιτερότητες του οδοφράγματος της Δερύνειας και οι επιπτώσεις από τη διάνοιξή του, καθώς επίσης και τα τετελεσμένα που δημιούργησαν τα κατοχικά στρατεύματα στην παραλία του Αγίου Μέμνωνα επιβάλλουν, όπως η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας επαναξιολογήσει την κατάσταση και ζητήσει την άμεση αναστολή της εφαρμογής μιας λανθασμένης απόφασης.

Η διάνοιξη του οδοφράγματος της Δερύνειας θα επιφέρει δραματική οπισθοδρόμηση στον αγώνα των Αμμοχωστιανών για επιστροφή στην πόλη τους μέσα σε συνθήκες ελευθερίας, δικαιοσύνης και αξιοπρέπειας.