Αλληλεγγύη: Υποταγή Αναστασιάδη στα κελεύσματα Ακιντζί για διάνοιξη οδοφραγμάτων

Για υποταγή Αναστασιάδη στα κελεύσματα Ακιντζί για διάνοιξη οδοφραγμάτων κάνει λόγο σε γραπτή ανακοίνωση το Κίνημα Αλληλεγγύη.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Το πρώτο βήμα για άνοιγμα των οδοφραγμάτων έγινε με τη χθεσινή «συμφωνία» των ηγετών των δύο κοινοτήτων, Αναστασιάδη – Ακιντζί, για μερική διακίνηση από τις 8 Ιουνίου.

Πρόκειται για μείζονα συμβιβασμό και υποταγή του Προέδρου Αναστασιάδη στα κελεύσματα του ίδιου του Ακιντζί και της Άγκυρας, να υπάρξει δηλαδή αναγνώριση του ψευδοκράτους και ισότιμη συμμετοχή στις συνομιλίες για την διάνοιξη των οδοφραγμάτων.

Τα οδοφράγματα πρέπει να παραμείνουν κλειστά διότι είναι το μοναδικό όπλο που μας απέμεινε για να πιέσουμε την τουρκική πλευρά για να ελπίζουμε σε όφελος από τουρκικές υποχωρήσεις.

Αλλά ακόμη και το όπλο αυτό, το εξουδετερώσαμε γιατί ο καλός κύπριος Ακιντζί το αντέστρεψε και το μετέτρεψε σε εκβιασμό σε βάρος μας, απαιτώντας αυτά που δέχθηκε χθες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Υπάρχει μελέτη μεγάλου κυπριακού γραφείου έρευνας αγοράς την οποίαν κατέχει η κυβέρνηση και η οποία δείχνει ότι κάθε χρόνο οι κάτοικοι του νότου ξοδεύουν 100 εκατομμύρια ευρώ στον βορρά σε καζίνα φαγοπότια ξενοδοχεία και ταξίδια μέσω Τύμπου. Εκφράζουμε απέχθεια και αποτροπιασμό για τον τρόπο με τον οποίο έγινε το άνοιγμα των οδοφραγμάτων και για το γεγονός ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποβαθμίζει την Κυπριακή Δημοκρατία σε κοινότητα, και τον εαυτό του σε ηγέτη κοινότητας.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης παραβιάζει κατάφωρα και ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών τα οποία αποτρέπουν τον οποιοδήποτε να προβαίνει σε ενέργειες που οδηγούν σε αναβάθμιση και αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Δυστυχώς έχουμε υποταχθεί εντελώς στις εχθρικές προς την Κυπριακή Δημοκρατία και τον Ελληνισμό της Κύπρου θέσεις του Γ.Γ. του ΟΗΕ Γκουτέρες και της Σπέχαρ, οι οποίοι αναγνωρίζουν δύο ισότιμες και εξ ίσου αναγνωρισμένες οντότητες στην νήσο Κύπρο ακυρώνοντας τον ίδιο τον ΟΗΕ. Γι’ αυτό πρέπει να καταγγελθούν.