Αλληλεγγύη: Υπενθυμίζουμε τους Τ/κ συμπατριώτες μας ότι έχουν νόμισμα, το ευρώ

Εμείς υπενθυμίζουμε τους Τ/κ συμπατριώτες μας ότι έχουν νόμισμα και αυτό είναι το ευρώ, αναφέρει μεταξύ  άλλων σε  ανακοίνωση το Κίνημα Αλληλεεγύη για τη κατρακύλα της τουρκικής λίρας.

Η καθημερινή «κατρακύλα» της τούρκικης λίρας συμπαρασύρει και τη μικροοικονομία των Τ/κ. Ήδη δεν είναι λίγες οι φωνές που ακούγονται για αλλαγή νομίσματος και απεξάρτηση από την τούρκικη λίρα.

Εμείς υπενθυμίζουμε τους Τ/κ συμπατριώτες μας ότι έχουν νόμισμα και αυτό είναι το ευρώ. Τους υπενθυμίζουμε ότι δεν εφαρμόζεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο στις κατεχόμενες περιοχές γιατί δεν έχει επιλυθεί το Κυπριακό. Η Ε.Ε. διέθεσε εκατομμύρια ευρώ για την εξοικείωση των Τ/κ με το κεκτημένο και την προσαρμογή τους με τους ευρωπαϊκούς νόμους. Αρνούνται πεισματικά να θέσουν υπό έλεγχο τα πιστωτικά τους ιδρύματα ενώ στα πλαίσια των συνομιλιών για το Κυπριακό στηρίζουν και υποστηρίζουν θέσεις που διαιρούν αντί να επανενώνουν το νησί.

Προτίμησαν το σφικτό εναγκαλισμό της Τουρκίας η οποία στοχεύει την ενσωμάτωση της Κύπρου για στρατηγικούς λόγους και όχι για το χατίρι των Τ/κ. Η συνεχιζόμενη αφομοίωση των Τ/κ με τη μητέρα Τουρκία προοιωνίζει ακόμα περισσότερα κακά για τους Τ/κ και την Κύπρο.

Καιρός είναι για τους Τ/κ και την ηγεσία τους να αποστασιοποιηθούν από όσα ευαγγελίζεται ο νεοσουλτάνος της Άγκυρας και να αλλάξουν πολιτική. Διαφορετικά και με την ολοένα αυξανόμενη παρουσία των εποίκων θα είναι πολύ αργά.