Αλληλεγγύη: Το Υπ. Υγείας πρέπει να δώσει εξηγήσεις για τα εμβόλια και rapid test

Το Κίνημα Αλληλεγγύη καλεί το Υπουργείο Υγείας  να δώσει εξηγήσεις για τα μέτρα για την πανδημία.

«Αγωνιούμε βλέποντας συνέχεια να υπάρχει έξαρση της πανδημίας, διότι δεν εφαρμόζονται τα σωστά μέτρα ή επειδή δεν λαμβάνονται από τους αρμόδιους τα σωστά μέτρα.

Επιμένουμε πως το συντομότερο δυνατό θα πρέπει να αρχίσουν οι εμβολιασμοί για το ενεργό μέρος του πληθυσμού, που βρίσκεται στην παραγωγή και μπορεί να στηρίξει την κίνηση της οικονομίας.

Η πατρίδα μας δεν μπορεί να αντέξει ούτε μία ακόμη μέρα περαιτέρω στασιμότητας.

Ας μας εξηγήσει λοιπόν ο Υπουργός Υγείας, ο οποίος χθες απέρριψε την πρότασή μας, τι προτείνει και γιατί την απορρίπτει;

Ζητούμε επίσης ενημέρωση σε σχέση με τα είδη και την ποσότητα των εμβολίων που έχουν εισαχθεί. Ακούμε συνεχώς ότι υπάρχει επάρκεια εμβολίων, αλλά δεν την βλέπουμε αυτή την επάρκεια. Επιπρόσθετα διαπιστώνουμε πως μετατίθεται συνεχώς προς το τέλος του μήνα η ανακοίνωση της άφιξης ικανοποιητικών ποσοτήτων εμβολίων.

Το ίδιο σκοτεινά είναι και τα στοιχεία που αφορούν στα rapid Tests.

Έχουμε γίνει αποδέκτες καταγγελιών ψευδώς θετικών αποτελεσμάτων από τα rapid και ζητήσαμε να γίνουν διευκρινήσεις για τους εισαγωγείς και λεπτομέρειες που αφορούν στις διαδικασίες εισαγωγής τους. Δεν επιτρέπεται να οδηγηθεί και αυτό το ζήτημα, στο τέλος, σε ερευνητική επιτροπή το πόρισμα της οποία θα μείνει σε συρτάρια.

Η κυβέρνηση οφείλει να μην αφήσει την Κύπρο εγκλωβισμένη στις νόρμες των Βρυξελλών και να παραδειγματιστεί από τη Μάλτα.

Τέλος θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα σε επικεφαλής της επιστημονικής επιτροπής ο οποίος κάλεσε τα κόμματα να μην πολιτικοποιούν την πανδημία και εκφράζει να ανησυχίες για την αύξηση των κρουσμάτων λόγω, σύμφωνα με τον ίδιο, ανυπακοής του λαού.

Είναι ο ίδιος που πολιτικοποίησε το ζήτημα μιλώντας για ασφάλεια σε διαδηλώσεις.»