Αλληλεγγύη: Τα οδοφράγματα να παραμείνουν κλειστά

Ακιντζί -’ Ταταρ και εθνικιστές επιθυμούν διάνοιξη οδοφραγμάτων για να σώσουν την οικονομία της «ΤΔΒΚ», αναφέρει σε ανακοίνωση το Κίνημα Αλληλεγγύη.

Δεν είναι καθόλου παράξενο για μας το γεγονός ότι στα κατεχόμενα όλες οι πολιτικές διαφωνίες για άνοιγμα των οδοφραγμάτων, επικεντρώνονται μόνο στον «τρόπο» -δηλαδή πόσους νέους πόντους αναβάθμισης θα λάβει από αυτή τη διαδικασία η «ΤΔΒΚ»- και όχι αν πρέπει να ανοίξουν ή όχι.

Τόσο ο Μουσταφά Ακιντζί που επιθυμεί «συναπόφαση» με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων, όσο και η πλευρά του ψευδοπρωθυπουργού Ερσίν Τατάρ που επιθυμεί την τελική απόφαση να λάβει η ψευδοκυβέρνηση, δεν διαφωνούν με τη διάνοιξη τους. Ακόμη και εθνικιστικοί κύκλοι στα κατεχόμενα δεν διαφωνούν ότι η διάνοιξη των οδοφραγμάτων είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία του ψευδοκράτους.

Επαναλαμβάνουμε τη θέση μας: Τα οδοφράγματα πρέπει να παραμείνουν κλειστά.

Αποτελούν ένα από τα λίγα ουσιαστικά διαπραγματευτικά όπλα που απέμειναν στα χέρια της Κυπριακής Δημοκρατίας και το μόνο που αποδεδειγμένα πλέον προκαλεί κόστος στην επεκτατική Τουρκία και στο ψευδοκράτος.

Επιπλέον προστατεύουν την εύθραυστη οικονομία μας από ανεύθυνες πράξεις ασυνειδήτων πολιτών και ενδεχομένως μειώνουν τις ροές λάθρα διακινουμένων ξένων πολιτών που ωθεί σκοπίμως η Τουρκία προς τις ελεύθερες περιοχές.