Αλληλεγγύη: Στα πολιτισμένα μέρη, οι πολιτικοί άνδρες αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους

Στα πολιτισμένα μέρη, οι πολιτικοί άνδρες αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, τον΄ζει σε γρπατή ανακοίνωση το Κίνημα Αλληλεγγύη.

«Οι επίσημες δηλώσεις για το σκάνδαλο και το ξεπούλημα του Συνεργατισμού παίρνουν και φέρνουν. Ο ένας δηλώνει ότι δεν φταίει για όσα του καταλογίζουν, ο άλλος δηλώνει ότι φταίνε οι άλλοι και ο άλλος λέει ότι φταίμε όλοι.

Άλλοι σκεπτόμενοι πιο πονηρά δηλώνουν ότι όρισαν ειδική επιτροπή για να μελετήσει το πόρισμα και να κάμει εισηγήσεις για αλλαγές στη νομοθεσία ως εάν να είναι δική τους δουλειά.

Στο τέλος θα ξεχάσουμε τι είπε η ερευνητική επιτροπή, πολλοί από τους επικριτές της ήδη ξέχασαν ποιός τη διόρισε και γιατί αυτός τη διόρισε και όχι το ερευνώμενο μέρος, δηλαδή το Υπουργικό Συμβούλιο. Ευτυχώς που επί του παρόντος οι συγκυρίες είναι τέτοιες που κάποιες πτυχές του πορίσματος θα εξεταστούν αρμοδίως για όσο χρόνο θα ισχύσει κάτι τέτοιο και ο νοών νοείτω.

Στα πολιτισμένα μέρη και σε παρόμοιες περιπτώσεις οι πολιτικοί άνδρες αναλαμβάνουν τις πολιτικές τους ευθύνες και οι διωκτικές αρχές ασκούν το δημόσιο καθήκον τους χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Ως Κίνημα Αλληλεγγύη αυτό λέγαμε και το ξαναλέμε με παρρησία γιατί, ναι, είμαστε οι αναμάρτητοι της παρέας.

Αλλά και να μη ίσχυε κάτι τέτοιο, έχουμε δημοκρατικό καθήκον να υποστηρίξουμε τους δημοκρατικούς θεσμούς να λειτουργούν σωστά και αποτελεσματικά για το καλό όλων μας. Διαφορετικά θα χαθεί η αξιοπιστία μας και στα ζητήματα αυτά.»