Αλληλεγγύη: Προβληματισμός για την απόφαση του Ανωτάτου

Σε γραπτή ανακοίνωση του Κινήματος Αλληλεγγύη για την απόφαση του Ανωτάτου δικαστηρίου για την βουλευτική έδρα στη Λεμεσό, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το  ζήτημα όχι μόνο δεν είναι αποκλειστικά νομικό, αλλά πρώτα και κύρια είναι πολιτικό:

“Με πολλή προβληματισμό πληροφορηθήκαμε την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για την έδρα της Αλληλεγγύης στη Λεμεσό. Σεβόμαστε την απόφαση του Δικαστηρίου όπως και κάθε απόφαση της Δικαιοσύνης και με τη βοήθεια των νομικών μας συμβούλων, τη μελετούμε.

Σε όλη αυτή την διαδικασία ενεργήσαμε βάσει των οδηγιών των αρμοδίων αρχών και λειτουργήσαμε έχοντας την υποστήριξη για την ορθότητα των θέσεων μας τόσο από τη Νομική Υπηρεσία όσο και από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Το ζήτημα όχι μόνο δεν είναι αποκλειστικά νομικό, αλλά πρώτα και κύρια είναι πολιτικό, έχει να κάνει με την ετυμηγορία του λαού της Λεμεσού στις βουλευτικές του 2016, με το εκλογικό σύστημα και την κατανομή εδρών μέσω της μεταφοράς ψήφων, με τη θεραπεία η οποία θα αποφασισθεί τελικά και με το γεγονός ότι η Βουλή πλέον λειτουργεί με 55 βουλευτές.

Σε κάθε περίπτωση, είμασταν και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις όποιες εξελίξεις ώστε η έδρα να αποδοθεί στην Αλληλεγγύη όπως κατέδειξε η κάλπη.

Τα αναφυόμενα ερωτηματικά είναι τεράστια και αναμένουμε την τοποθέτηση όλων των αρμοδίων.”