Αλληλεγγύη: Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη αν σε μια εβδομάδα αυξηθούν τα κρούσματα;

Τι θα γίνει αν σε μία εβδομάδα αυξηθούν τα κρούσματα; Διερωτάται σε ανακοίνωση το Κίνημα Αλληλεγγύη

«Καλούμε την κυβέρνηση, τον Υπουργό Υγείας και την Υπουργό Δικαιοσύνης, αλλά και τον Αρχηγό της Αστυνομίας να μας απαντήσουν ποιος θα αναλάβει την ευθύνη αν σε μια εβδομάδα από σήμερα τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξηθούν κατακόρυφα.

Την ώρα που μια ολόκληρη κοινωνία στερείται βασικών ελευθεριών, ομάδες πολιτών κατά εκατοντάδες βγαίνουν στους δρόμους και συγχρωτίζονται πανηγυρίζοντας χωρίς καν να τηρούν στοιχειώδη μέτρα για την μη διασπορά του ιού. Οι εικόνες που προβλήθηκαν στα ΜΜΕ αποδεικνύουν τον μέγιστο κίνδυνο που ελλοχεύει.

Το ίδιο σκηνικό παρατηρείται σε κηδείες, εκκλησιασμούς και διαδηλώσεις. Ποιος έχει λοιπόν την ευθύνη; Πώς η κυβέρνηση ζητεί περαιτέρω θυσίες από τους πολίτες, την ίδια ώρα που είναι απούσα στις παρανομίες που καταγράφονται;

Το ίδιο ερώτημα έχουμε να απευθύνουμε σε υποψήφιους βουλευτές κομμάτων που θεώρησαν ως «ευκαιρία» τις συγκεντρώσεις του πλήθους και αντί να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων με σεβασμό στους εκατοντάδες νεκρούς και ασθενείς, και τις οικογένειές τους, αναμείχθηκαν με τα πλήθη και διεκδίκησαν το μερτικό τους με ανερμάτιστη ψηφοθηρία.»