Αλληλεγγύη: Παραμένει απλή εξαγγελία ο κώδικας δεοντολογίας Βουλευτών

Παραμένει απλή εξαγγελία ο κώδικας δεοντολογίας των μελών της Βουλής των αντιπροσώπων αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση το Κίνημα Αλληλεγγύη.

Σύμφωνα με την έκθεση της GRECO η Κυπριακή Δημοκρατία και οι θεσμοί της εξακολουθούν να παίρνουν «απροβίβαστο» βαθμό στα θέματα της καταπολέμησης της διαφθοράς με ό,τι αυτό σημαίνει και συνεπάγεται.

Ο κώδικας δεοντολογίας των Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων εξακολουθεί να παραμένει ως εξαγγελία, η σύγκρουση συμφερόντων σε διάφορους τομείς της κυβερνητικής δράσης όχι μόνο δεν έχει περιοριστεί αλλά με ό,τι κατά καιρούς καταγγέλλεται έχει αυξηθεί, τα ποικίλα ωφελήματα που μερικοί εισπράττουν και δεν δηλώνουν βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, και πάει λέγοντας.

Σε όλες τις κυβερνητικές αποφάσεις που λαμβάνονται –ή για διάφορες σκοπιμότητες δεν λαμβάνονται- η επίδραση μελών και φορέων και η καθοδήγηση τους συνιστούν τον κανόνα και όχι την εξαίρεση.

Οι δικαστικές και εν γένει ελεγκτικές αρχές ελέγχονται ότι καθυστερούν στις αποφάσεις τους με την ελπίδα των ολίγων και μεγάλων ότι οι υποθέσεις που τους αφορούν θα ξεχαστούν στην πορεία της καθημερινότητας.

Η περιβόητη χρηματοδότηση των δύο μεγάλων κομμάτων από την Focus αποτελεί χειροπιαστό παράδειγμα.

Το Κίνημα Αλληλεγγύη, σταθερό και αμετακίνητο στις αρχές του, θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τη δράση που αναπτύσσει η GRECO εναντίον της διαφθοράς, η οποία αποτελεί κυριολεκτικά μάστιγα σε όλους τους τομείς δράσης της κυπριακής κοινωνίας.