Αλληλεγγύη: Παιδεία και υγεία στον αυτόματο πιλότο

Παιδεία και υγεία στον αυτόματο πιλότο, αναφέρει σε ανακοίνωση το Κίνημα Αλληλεγγύη, τονίζοντας ότι χεριάζονται μέτρα και όχι μόνο λόγια.

Τη “γλωσσοδιάρροια” των ημερών από τους πολιτικούς ταγούς μας ακολούθησε η επίδειξη εξυπνάδας με τις λακωνικές δηλώσεις. Εκείνο όμως που αφήνει πίσω η περισσή οξυδέρκειά μας, είναι την επίλυση των προβλημάτων.

Γιατί τα προβλήματα Παιδείας δεν αντιμετωπίζονται με ετσιθελισμούς. Χρειάζεται νηφάλιος διάλογος με αλληλοσεβασμό όταν μάλιστα αναγνωρίζεται από όλους το κυρίως ζητούμενο που είναι το καλό της Παιδείας και των παιδιών μας.

Η Υγεία περιμένοντας στη σειρά αναμένει πράξεις και όχι ευσεβοποθισμούς ότι τάχατες τα χρονοδιαγράμματα για αυτονόμηση και άλλα τηρούνται, για αυτό και θα πρέπει να είμαστε ήσυχοι. Οι διαβεβαιώσεις δεν αρκούν όταν βλέπουμε τα ιατρικά μας ιδρύματα να καταρρέουν καθημερινά κάτω από το βάρος των προβλημάτων.

Τέλος, η προεδρική χάρη που δόθηκε στους παιδεραστές δεν νομιμοποιείται στα μάτια του κόσμου γιατί η ίδια χάρη δόθηκε και από άλλους. Δύο λάθη δεν κάνουν ένα σωστό.

Χρειάζονται μέτρα για να πληρωθούν τα κενά αλλά κυρίως η κοινωνία μας να γίνει πιο ασφαλής για τα παιδιά μας.

Τα υπόλοιπα είναι φτώχεια.