Αλληλεγγύη: Ο ΠτΔ φοβάται να πει στο λαό τι “πέτυχε” στο κυπριακό

Ο Πρόεδρος φοβάται να πει στο λαό τι “πέτυχε” στο κυπριακό και από που θα συνεχίσει τις υποχωρήσεις στις διαπραγματεύσεις, αναφέρει σε γραπτη δήλωση, το κίνημα Αλληλεγγύη:

“Οι σημερινές εξαγγελίες – «δεσμεύσεις» Αναστασιάδη αποτελούν μνημείο υποκρισίας και παραπλάνησης του λαού και απόδειξη πολιτικής δειλίας στο Κυπριακό.

Σε ένα εγχειρίδιο προγράμματος διακυβέρνησης 140 σελίδων, το Κυπριακό περιορίζεται σε 3 σελίδες όπου ο Πρόεδρος είναι ξεκάθαρο ότι φοβάται να πει στο λαό τα διαπραγματευτικά του «επιτεύγματα».

Δηλώνει ότι «τα βήματα μπροστά είναι καταγεγραμμένα και αναγνωρισμένα από όλους», αλλά φοβάται να πει ότι μέσα σε αυτά είναι η εκ περιτροπής Προεδρία, η παραχώρηση των 4 ευρωπαϊκών ελευθεριών στα 80 εκατομμύρια των τούρκων πολιτών ειδικά στην Κύπρο, η παραμονή όλων των εποίκων, η παραχώρηση των περιουσιών των προσφύγων στους χρήστες – σφετεριστές, τα τουρκικά βέτο, και τόσα άλλα, δηλαδή ουσιαστικά η μετατροπή της Κύπρου σε τουρκικό προτεκτοράτο.

Δηλώνει ότι «για πρώτη φορά καθίσαμε στο ίδιο τραπέζι και αντιμετωπίσαμε κατάματα την Τουρκία στο πλαίσιο μιας πολυμερούς διάσκεψης και με τη συμμετοχή της Ε.Ε.», αλλά δεν λέει πως σε ότι αφορά τα Ηνωμένα Έθνη και την διεθνή κοινότητα και την Ε.Ε. αλλά και αυτόν που κοίταξε κατάματα στις διασκέψεις, ο ίδιος συμμετείχε ως διαπραγματευτής της ε/κ πλευράς και όχι ως ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ η ΕΕ ήταν ένας απλός ουδέτερος παρατηρητής. Για αυτό άλλωστε και ουδείς από τους προκατόχους του είχε δεχθεί να συμμετάσχει σε παρόμοια πενταμερή διάσκεψή. Η οποία επειδή πλησιάζουν εκλογές, ξαναέγινε για τον απερχόμενο Πρόεδρο πολυμερής διάσκεψη.

Η δε αναφορά Αναστασιάδη ότι «διεκδικούμε ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ένα κανονικό, ανεξάρτητο κράτος, μακριά από κηδεμόνες, εγγυητές και χωροφύλακες», θεωρούμε ότι αποτελεί βαρύτατη προσβολή προς όλους ανεξαιρέτως τους προηγούμενους Προέδρους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το λεγόμενο όραμα Αναστασιάδη του 2013, το αποτελείωσε με το κούρεμα καταθέσεων και την καταστροφή της κυπριακής Οικονομία και ακολούθως με τις πολιτικές του αύξησε την ανισότητα πλούσιων και φτωχών.

Το λεγόμενο όραμα Αναστασιάδη του 2018, θα οδηγήσει τους Κύπριους να είναι πολίτες της Ε.Ε. με κουτσουρεμένα τα ανθρώπινα και πολιτικά τους δικαιώματα, και το νέο κράτος-μόρφωμα στη λαιμητόμο της Τουρκίας και επικίνδυνο να καταρρεύσει από το πρώτο δευτερόλεπτο, δίνοντας στους ελληνοκύπριους τουλάχιστον την κακή μοίρα του Παλαιστινιακού λαού, αφού η Κυπριακή Δημοκρατία θα έχει ήδη εκλείψει.”