Αλληλεγγύη: Ο ΠτΔ «νίπτει τας χείρας του» για τα χρυσά διαβατήρια

Ο ΠτΔ «νίπτει τας χείρας του» για τα χρυσά διαβατήρια, αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση το κίνημα Αλληλεγγύη για τη κατάθεση του προέδρου της Δημοκρατίας, ενώπιον της ερευνητικής επιτροπής.

Είναι θλιβερό για τη χώρα μας οι Πρόεδροι της Δημοκρατίας να καλούνται για καταθέσεις σε ερευνητικές επιτροπές. Σήμερα, στην κατάθεσή του ενώπιον της ερευνητικής επιτροπής για τα «χρυσά διαβατήρια» διαπιστώσαμε πως ο Νίκος Αναστασιάδης προέβη σε ακόμη μια απολογία για όλα όσα είχε ευθύνη να ελέγχει, με αποτέλεσμα να αυξάνει, αντί να μειώνει, τις ανησυχίες για τη διαφθορά.

Είδαμε τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας σε σειρά ερωτήσεων να απαντά: «δεν ξέρω», «δεν ψήφισα», «δεν έχω τον έλεγχο»…

Κύριε Αναστασιάδη, οφείλατε και να γνωρίζετε και να έχετε τον έλεγχο, διότι αν δεν γνωρίζετε και δεν έχετε τον έλεγχο οι πολιτικές ευθύνες για όλα τα ρεζιλίκια που έχουν γίνει, ντροπιάζοντας τη χώρα στον λαό της και στο εξωτερικό, είναι βαρύτατες.

Είναι αδιανόητο σε μια δημοκρατία ο ίδιος ο «Άρχων» της χώρας να μην αντιλαμβάνεται πως είναι μεμπτό οι άνθρωποι που εγκρίνουν υποθέσεις πολιτογραφήσεων, να έχουν προσωπικά ή οικογενειακά συμφέροντα από τις διαδικασίες, να πλουτίζουν οι ίδιοι ή οι οικογένειές τους.

Είναι αδιανόητο σε μια δημοκρατία ο ίδιος ο «Άρχων» της χώρας να μην αντιλαμβάνεται πως επί των ημερών του η χώρα οδηγήθηκε σε διεθνή εξευτελισμό.

Η Αλληλεγγύη πιστεύει πως διαφάνεια θα μπορέσει να υπάρξει αν ο Γενικός Ελεγκτής αποκτήσει πρόσβαση στους επίμαχους φακέλους, ώστε αρμοδίως να επιτελέσει τα καθήκοντά του.

Σε ότι αφορά στα συμπεράσματα της ερευνητικής επιτροπής, ελπίζουμε πως δεν θα οδηγηθούν, όπως πολλάκις συνέβη στο παρελθόν, σε κάποιο ξεχασμένο συρτάρι, αλλά θα αποδοθούν ευθύνες σε όλους τους υπεύθυνους, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται.