Αλληλεγγύη: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να θυμηθεί πως υπηρετεί το συμφέρον του λαού

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να θυμηθεί πως υπηρετεί το συμφέρον του λαού, αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση το Κίνημα Αλληλεγγύη.

«Ολοένα και μεγαλύτερη ανησυχία μας προκαλούν οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και οι οποίες αναφέρουν πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει αποδεχθεί συζήτηση για λύση δύο κρατών.

Διερωτόμαστε αν πίσω από τις κλειστές πόρτες σήμερα στο προεδρικό μέγαρο αυτά ανέφερε και στην Τζέιν Χολ Λοτ, ο κύριος Αναστασιάδης, πριν η ειδική απεσταλμένη του Γ.Γ του ΟΗΕ συναντήσει τον κατοχικό ηγέτη.

Βεβαίως σε κανένα έγγραφο των Ηνωμένων Εθνών δεν αναφέρεται καν η ομοσπονδία.

Η κυρία Λουτ ήρθε για να οριστικοποιήσει την «άτυπη πενταμερή» στις αρχές του Φλεβάρη. Αναρωτιόμαστε σε ποια βάση συζήτησης θα διεξαχθεί η Πενταμερής.

Κύριε Αναστασιάδη ακροβατείτε επικίνδυνα και συμπαρασύρετε στο βάραθρο ολόκληρη τη χώρα, σε συνομιλίες ντροπής και με βάση τη διχοτόμηση.

Βαρύτατες είναι οι ευθύνες και του ΑΚΕΛ το οποίο ωθεί τον Αναστασιάδη στην Πενταμερή, γνωρίζοντας ότι στην καλύτερη περίπτωση θα οδηγηθούμε σε λύση χαλαρής, αποκεντρωμένης, συνομοσπονδίας, την οποία θα παρουσιάσουν στον λαό θριαμβευτικά ως συνομοσπονδία.

Καμία λύση δεν πρόκειται να εφαρμοστεί αν δεν εγκριθεί από τον λαό με δημοψήφισμα.

Η Αλληλεγγύη δεν θα κουραστεί να δίνει μάχες για το καλό της πατρίδας, για την απαλλαγή από τον κατοχικό στρατό, για μια ελεύθερη Κύπρο, η οποία θα διασφαλίζει όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα για όλους τους πολίτες της.»