Αλληλεγγύη: Ο λαός δεν θα επιτρέψει σε εθελόδουλους να κυβερνήσουν

Ενδιάμεση συμφωνία “άψε σβήσε” στο Κυπριακό αλλά ο λαός δεν θα επιτρέψει σε εθελόδουλους να κυβερνήσουν τονίζει σε γραπτή ανακοίνωση του το Κίνημα Αλληλεγγύη:

Συνεχίζοντας η ανακοίνωση αναφέρει:

«Οι πληροφορίες από τα Ηνωμένα Έθνη που δημοσιεύονται τα τελευταία 24ωρα στον εγχώριο Τύπο για «κλείσιμο άψε σβήσε του Κυπριακού με ενδιάμεση συμφωνία», και «κλείδωμα της προίκας του Κραν Μοντανά», αμέσως μετά τις Προεδρικές Εκλογές, αποδεικνύουν τον δημοψηφισματικό χαρακτήρα της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης».

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση του το Κίνημα Αλληλεγγύη, και προσθέτει: «Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι Αναστασιάδης και Μαλάς είναι ένα και το αυτό στο Κυπριακό, και όχι μόνο δεν πρόκειται να αμφισβητήσουν τις καταστροφικές «συγκλίσεις» του Κραν Μοντανά, αλλά είναι πρόθυμοι να συνεχίσουν απτόητοι και να προχωρήσουν σε ενδιάμεση συμφωνία, ελπίζοντας μάταια σε καθυστερημένη δικαίωση της πολιτικής του Δησακελισμού στο Κυπριακό».

Και συνεχίζει: «Άσχετα αν για 10 ολόκληρα χρόνια προβαίνουν σε απανωτές υποχωρήσεις (τουρκικά βέτο, εκ περιτροπής Προεδρία, δικαιώματα εποίκων στις περιουσίες των προσφύγων και παραμονή όλων των εποίκων κ.α.) που κατέστησαν τη λύση που εξυφαίνεται καθαρά τουρκικών προδιαγραφών, η ε/κ πλευρά συγκρούεται συνεχώς μετωπικά στον τοίχο, ενώ η Άγκυρα προκαλεί αλλά αποσπά στο εξωτερικό τα εύσημα για την στάση της».

«Οι υποχωρήσεις Αναστασιάδη έχουν κλειδωθεί από τα Η.Ε, καταγράφηκαν και στην πρόσφατη Έκθεση Γκουτέρες, διότι Αναστασιάδης και Μαλάς θέλουν να θεωρούνται οι υποχωρήσεις αυτές κλειδωμένες» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Ο απερχόμενος Πρόεδρος οφείλει έστω και την υστάτη να πει την αλήθεια στον Κύπριο πολίτη, αλλά εκτιμούμε ότι δεν θα το πράξει ποτέ. Και από δειλία, αλλά και γιατί αν πει την αλήθεια, θα πρέπει να φύγει αμέσως.

Ο νυν Πρόεδρος δεν μπορεί να φέρει αξιοπρεπή λύση διότι ήδη αποδέχθηκε λύση στην βάση των τουρκικών τελεσιγράφων. Ο λαός δεν θα επιτρέψει σε εθελόδουλους να μας κυβερνήσουν ξανά» τονίζει η Αλληλεγγύη.

«Ο Νικόλας Παπαδόπουλος και οι πατριωτικές δυνάμεις του τόπου επιμένουμε πεισματικά σε μια στρατηγική που θα έχει στόχο την διάσωση της Κυπριακής Δημοκρατίας», αναφέρει καταληκτικά η ανακοίνωση του Κινήματος.