Αλληλεγγύη: Ο δανεισμός αργά ή γρήγορα φέρνει νέους κύκλους κρίσης

Αλληλεγγύη: Ο δανεισμός αργά ή γρήγορα φέρνει νέους κύκλους κρίσης

Οι διατυμπανιζόμενες επιτυχίες του Υπουργού Οικονομικών, για όσους διαβάζουν πίσω από τις γραμμές, ουσιαστικά ενισχύουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα η ενδυνάμωση του οποίου επηρεάζει, κατά τους ειδικούς, αρνητικά το υπόλοιπο παραγωγικό σύστημα. Με άλλα λόγια, τα πολλαπλά οφέλη που εισπράττει το χρηματοπιστωτικό σύστημα, έχουν περιορίσει την ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας. Και οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου και οι άλλοι συνήθεις ύποπτοι, ας λέγουν ό,τι θέλουν.

Στο πολιτικό επίπεδο, η τελευταία περίοδος που όλοι βιώσαμε σηματοδοτείται από μια επιδημία ψευδών ειδήσεων και ψευδολογίας, που φιμώνουν τις μικρές πολιτικές δυνάμεις που δεν διαθέτουν ανεξάντλητους πόρους, και ενισχύουν τις μεγάλες πολιτικές δυνάμεις που αποβλέπουν στον ίδιο πάντοτε στόχο: την κατάκτηση κομματικής ή προσωπικής δύναμης.

Με ό,τι βλέπουμε και βιώνουν οι απλοί πολίτες, οι προτασσόμενες επιτυχίες των κυβερνώντων, διαψεύδουν τις προσδοκίες του λαού και τον οδηγούν σε φαντασιώσεις και φανταστικούς παραδείσους. Έτσι ο δανεισμός, αργά ή γρήγορα, φέρνει νέους κύκλους κρίσης και κοινωνικής αποδιοργάνωσης και ας μη αυταπατώμαστε.

Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο.