Αλληλεγγύη: Οι πολίτες οφείλουν να γνωρίζουν για κάθε ευρώ δαπάνης του ΓεΣΥ

Οι πολίτες που πληρώνουν για το κόστος εφαρμογής του ΓεΣΥ, πρέπει να γνωρίζουν το όφελος για κάθε ευρώ δαπάνης, αναφέρει σε ανακοίνωση το Κίνημα Αλληλεγγύη.

“Η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή και οι παρατηρήσεις του για τις δαπάνες του Υπουργείου Υγείας δεν πρέπει και δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες. Από την άλλη σημειώνεται ότι η διπλωματική απάντηση του ελεγχόμενου Υπουργείου επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές για τις διαπιστώσεις του Γενικού Ελεγκτή.

Οι επισημάνσεις της ελεγκτικής υπηρεσίας εντοπίζουν δομικές αδυναμίες των υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας οι οποίες σε συνδυασμό με τον τρόπο διαχείρισης του δημοσίου χρήματος εμβάλλουν σε ανησυχίες. Όταν χωλαίνουμε στα σχετικά εύκολα, τι γίνεται όταν θα μπούμε στα βαθιά;

Γιατί η αποκέντρωση των υπηρεσιών υγείας προϋποθέτει επαρκή και αποτελεσματικά συστήματα ελέγχου που πρέπει να διακρίνει υψηλός επαγγελματισμός.

Η κοινωνία που θα κληθεί να καταβάλει το κόστος εφαρμογής του Γενικού Σχεδίου Υγείας πρέπει να γνωρίζει το όφελος για κάθε ευρώ που δαπανάται. Είναι σημαντικό ένα σχέδιο που αμφισβητήθηκε από πολλούς και ακόμα αμφισβητείται, να έχει το εχέγγυο της εμπιστοσύνης του πολίτη, διαφορετικά θα αποτύχουμε με μαθηματική ακρίβεια.

Το Κίνημα Αλληλεγγύη έχει καθήκον να καταγράψει τις παρατηρήσεις αυτές προς γνώση και συμμόρφωση παντός ενδιαφερομένου.”