Αλληλεγγύη: Οι πολίτες να σαμποτάρουν την αγορά μασκών τουρκικής κατασκευής

Αλληλεγγύη: Οι πολίτες να σαμποτάρουν την αγορά μασκών τουρκικής κατασκευής

Με αγανάκτηση καταγγέλλουμε σε όλο τον κυπριακό λαό το γεγονός ότι μεγάλα πολυκαταστήματα -τουλάχιστον της Λευκωσίας- διαθέτουν προς πώληση προστατευτικές μάσκες για τον κορωνοιό τουρκικής κατασκευής, με τουρκικά εθνικά εμβλήματα σε περίοπτη θέση.

Παρόλο που όλοι γνωρίζουν ότι η Τουρκία παρεμπόδισε αεροπλάνο που μετέφερε φαρμακευτική βοήθεια προς την Κύπρο να διέλθει δια του εναερίου χώρου της.

Παρόλο που είναι επίσης γνωστό ότι η Κυπριακή Δημοκρατία διέθεσε τεράστιες ποσότητες ιατροφαρμακευτικού υλικού στα κατεχόμενα, αφήνοντας ακάλυπτους τους νόμιμους πολίτες της Δημοκρατίας.

Θεωρούμε απαράδεκτο και καταδικαστέο το γεγονός και ζητούμε την άμεση απόσυρση αυτών των προϊόντων.

Καλούμε τον κυπριακό λαό να μην τα αγοράζει και να κατασκευάζει ο ίδιος προστατευτικές μάσκες, εφόσον του εδόθησαν όλες οι σχετικές οδηγίες, εφ’ όσον η πολιτεία το μόνο που κατάφερε είναι κατακλύσει την αγορά με μάσκες τουρκικής κατασκευής .

Επισημαίνουμε ότι οι δυνάμεις καταστολής του κράτους έχουν επιδοθεί σε αγώνα παρεμπόδισης Κυπρίων πολιτών από το να διαμαρτυρηθούν για το άνοιγμα των οδοφραγμάτων, χρησιμοποιώντας μεθόδους μη συμβατές με τα Δημοκρατικά Θέσμια.