Αλληλεγγύη: Οι κυβερνώντες δεν μπορούν να διερευνήσουν τις καταγγελίες Κληρίδη, ας το πράξει η GRECO

Εφόσον οι κυβερνώντες δεν μπορούν να διερευνήσουν τις καταγγελίες Κληρίδη, ας το πράξει η GRECO, αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση το Κίνημα Αλληλεγγύη:

«Οι αποκαλύψεις – καταγγελίες του δικηγόρου Νίκου Κληρίδη για σύγκρουση συμφερόντων και διαπλοκή στο Δικαστικό Σώμα πρέπει να διερευνηθούν σε βάθος με στόχο να αποκαλυφθεί η απόλυτη αλήθεια.

Θεωρούμε ανεύθυνη τη στάση της κυβέρνησης η οποία «νίπτει τας χείρας της» ενώ γνωρίζει ότι και η Εκτελεστική όπως και η Νομοθετική εξουσία οφείλουν να παρέμβουν και να στηρίξουν αποτελεσματικά την όποια άλλη εξουσία καθώς πρώτιστος γνώμονας όλων των εξουσιών είναι η προστασία του πολίτη. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου, γιατί κρύβεται; Γιατί σιωπά; Αφού δεν μπορούν οι κυβερνώντες να διερευνήσουν τις καταγγελίες του Νίκου Κληρίδη, τουλάχιστον ας αφεθεί η GRECO να το πράξει όπως πρέπει και σε βάθος.

Θεωρούμε ωστόσο κατάντια μπροστά σε αυτή την πρωτοφανή αμφισβήτηση της Δικαιοσύνης στην Κύπρο, οι αρμόδιοι να περιμένουν τον «από μηχανής Θεό» από την Ευρώπη, την Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά της διαφθοράς «GRECO», η οποία με τις εισηγήσεις της θα μεταρρυθμίσει το Δικαστικό Σώμα, ώστε να εμπεδωθεί η αίσθηση ανάμεσα στο λαό ότι η Δικαιοσύνη στην Κύπρο είναι όντως τυφλή. Οι συστάσεις αυτές και θα αργήσουν -αφού θα πρέπει να προηγηθεί διερεύνηση των καταγγελιών-, και θα αξιολογηθούν προτού υιοθετηθούν. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του. Ωστόσο ας μην θεωρηθεί ότι η GRECO θα αποτελέσει την κολυμβήθρα του Σιλωάμ για να εξαγνίσει αμαρτίες. Η GRECO χρησιμοποιεί φραγγέλιο.

Σε ότι αφορά την Αλληλεγγύη, μέσω της Νομοθετικής Εξουσίας της οποίας αποτελούμε μέρος, θα ενισχύσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον συνταγματικά κατοχυρωμένο ελεγκτικό ρόλο του κοινοβουλίου σε αυτές τις υποθέσεις.»