Αλληλεγγύη: Οι κυβερνώντες, ας επικεντρωθούν στη λήψη ουσιαστικών κοινωνικών μέτρων

Οι εξαγγελίες για ανέγερση κατοικιών και διαμερισμάτων σε προσιτές τιμές παραμένουν εξαγγελίες ή υλοποιούνται με το ρυθμό χελώνας, αναφέρει μεταξύ άλλων το Κινημα Αλληλεγγύη σε γραπτή δήλωση για τα υψηλά ενοίκια στη Κύπρο.

Με αφορμή την πανάκριβη αγορά ($238 εκ.) ενός ρετιρέ στη Νέα Υόρκη από έναν Αμερικανό δισεκατομμυριούχο, επανέρχεται σε μας τους κοινούς θνητούς, το θέμα των απροσπέλαστων ενοικίων στις κυπριακές μεγαλουπόλεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Λεμεσός που, κοντά στους ανεγειρόμενους ουρανοξύστες της, διαφαίνεται καθαρά η αντίθεση μεταξύ φτώχειας και πλούτου. Συμπολίτες μας με περιορισμένα εισοδήματα, λόγω της οικονομικής κρίσης, αδυνατούν να καταβάλουν τα ενοίκια που συνεχώς αυξάνονται.

Οι εξαγγελίες για ανέγερση κατοικιών και διαμερισμάτων σε προσιτές τιμές παραμένουν εξαγγελίες ή υλοποιούνται με το ρυθμό χελώνας.

Το ερώτημα που εγείρεται είναι γιατί οι έχοντες και κατέχοντες όχι μόνο δεν πληρώνουν φόρους αλλά απολαμβάνουν τις λογής- λογής εξαιρέσεις από αυτούς.

Οι κυβερνώντες, αντί να διατυμπανίζουν τις αναβαθμίσεις της οικονομίας που αφορούν τους λίγους, ας επικεντρωθούν στη λήψη ουσιαστικών κοινωνικών μέτρων υπέρ των πολλών.