Αλληλεγγύη: Ξεπούλησαν το Συνεργατισμό, ακολουθεί ρουσφέτι με ΜΕΔ

Ξεπούλησαν το Συνεργατισμό, ακολουθεί το ρουσφέτι με τα ΜΕΔ, αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση το Κίνημα Αλληλεγγύη αναφορικά με τις εξελίξεις στον Συνεργατισμό.

“Χθες τελείωσε και νομοτελειακά το ξεπούλημα του Συνεργατισμού. Οι κυβερνώντες με διάφορες αιτιάσεις και για να προστατεύσουν -όπως ισχυρίζονται- τους καταθέτες, κυριολεκτικά χάρισαν τον συνεργατισμό στους μεγαλοεπενδυτές της Ελληνικής Τράπεζας.

Με ένα σενάριο που ξεκίνησε με την επιστροφή του Συνεργατισμού στους συνεργατιστές το οποίο είχαν διαφημίσει πομπωδώς οι κυβερνώντες, τελικά και μέσα από αμφιλεγόμενες διαδικασίες το καλό μέρος του Συνεργατισμού δόθηκε στην Ελληνική Τράπεζα με όχημα την περιβόητη συναλλαγή, φεσώνοντας την οικονομία με δισεκατομμύρια τα οποία θα κληθούν να καταβάλουν οι επόμενες γενιές.

Όλα αυτά για το καλό των καταθετών και των φορολογουμένων, όπως έχει πει με πολύ στόμφο ο Υπουργός Οικονομικών.

Είναι παραπάνω από οφθαλμοφανές ότι τέτοιου είδους συναλλαγές έχουν κόστος. Γιατί το κακό κομμάτι του Συνεργατισμού θα το επιφορτιστεί ο Κύπριος φορολογούμενος, συνοδεύοντας την επιβάρυνση με το ρουσφέτι που θα ακολουθήσει, χαρίζοντας ή ελαφρώνοντας, κατά το δοκούν, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Οι απολύσεις που έχουν εξαγγελθεί και αυτές που με μαθηματική ακρίβεια θα ακολουθήσουν, παίρνουν νομοτελειακά το δρόμο τους.

Το περί δικαίου αίσθημα απαιτεί και επιβάλλει την άμεση σύσταση ερευνητικής επιτροπής η οποία θα πρέπει να εξετάσει τα αίτια και τα αιτιατά για την κατάληξη του Συνεργατισμού και όσοι έχουν ευθύνη να την αναλάβουν. Η απάντηση του Κυβερνητικού εκπροσώπου ότι δεν είναι η κατάλληλη ώρα για τέτοιου είδους έρευνα αποτελεί, το λιγότερο, προφάσεις εν αμαρτίαις.”