Αλληλεγγύη: Να παραμείνουν κλειστά ως όπλο διαπραγμάτευσης, τα οδοφράγματα

Αλληλεγγύη: Να παραμείνουν κλειστά ως όπλο διαπραγμάτευσης, τα οδοφράγματα

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση δεν θα σπεύσει να ανοίξει τα οδοφράγματα κάτω από την πίεση –και πάλι- των γνωστών οικονομικών παραγόντων και των παραγόντων που προσδοκούν στην άμεση επίλυση του Κυπριακού με οποιαδήποτε λύση.

Δεν γνωρίζουμε το ιικό φορτίο το οποίο κυκλοφόρησε στην Τουρκία. Δεν εμπιστευόμαστε τις ανακοινώσεις τους. Είναι πολλές οι πληροφορίες που λένε ότι το πέρασμα του ιού από την Τουρκία ήταν καταστροφικό και συνεπώς το ίδιο θα ισχύει και στα κατεχόμενα. Ασχέτως του ότι έχουν ανακοινώσει μόνο 108 κρούσματα και 4 θανάτους, δεν κρίνουμε ως αξιόπιστα αυτά τα αποτελέσματα.

Από την άλλη, με την Κύπρο και πάλι να τελεί σε ομηρία του τουρκικού ναυτικού και με την Τουρκία να διεξάγει έρευνες και γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, όντας η μοναδική χώρα που διεξάγει έρευνες στην ΑΟΖ της ΚΔ- θεωρούμε ότι το να παραμείνουν κλειστά τα οδοφράγματα ίσως να είναι ένα από τα λίγα όπλα τα οποία διαθέτουμε. Διότι φαίνεται ότι πονάει ιδιαίτερα την τουρκική πλευρά το κλείσιμο τους.

Ας χρησιμοποιήσουμε επιτέλους και ένα από τα όπλα τα οποία διαθέτουμε, τουλάχιστον για να σταματήσει η οικονομική αιμορραγία από τις ενέργειες ασυνείδητων πολιτών της ΚΔ που ξοδεύουν εκατομμύρια στα κατεχόμενα.

Η ενδεχόμενη αντίδραση της ΕΕ πρέπει να προσκρούσει επάνω στις δικές της «παράνομες και ασεβείς» προς το νόμιμο κράτος ενέργειες.