Αλληλεγγύη: Λαικισμός χειρίστου είδους η κατάθεση ΔΗΣΥ στο Συνεργατισμό

Για λαικισμό χειρίστου είδους κάνει λόγο το Κίνημα Αλληλεγγύη για τη κατάθεση ΔΗΣΥ στο Συνεργατισμό.

Η σημερινή κατάθεση του ποσού του μισού εκατομμυρίου ευρώ από τον ΔΗΣΥ στον Συνεργατισμό, αποτελεί πράξη λαϊκισμού χειρίστου είδους.

Το θεατρικό σκηνικό που έστησε σήμερα ο Δημοκρατικός συναγερμός συνοδεύοντας αυτή την κίνηση με δηλώσεις ότι «ως πολιτικά κόμματα, θα κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη των πολιτών» μας θυμίζει τους αποικιοκράτες που έδιναν καθρεφτάκια στους ιθαγενείς της Αφρικής, πριν τους λεηλατήσουν. Ή τους Ιεραπόστολους που εκχριστιάνιζαν τους Ιθαγενείς και τους έδιναν την Βίβλο παίρνοντας τους την γη.

Τονίζουμε το εξής: Στο Κίνημα μας ακόμη και να θέλαμε να προβούμε σε τέτοιες κινήσεις εντυπωσιασμού και να ακολουθήσουμε το παράδειγμα τους, απλά δεν θα μπορούσαμε.

Καθώς δεν έχουμε χρηματοδοτήσεις από την πίσω πόρτα, τύπου Focus, για μας στηρίζουν, ούτε έχουμε στη διάθεση μας εκατομμύρια για να τα χωρίζουμε σε λογαριασμούς και τράπεζες.

Αναφορικά με την έρευνα στο Συνεργατισμό το Κίνημα Αλληλεεγύη τονίζει ότι θα πρέπει αν ρποστατευθούν όλα τα στοιχεία

Ζητούμε την παρέμβαση του Γενικού Εισαγγελέα για να εξασφαλίσει με όποιο τρόπο μπορεί ότι δεν θα αλλοιωθούν ή χαθούν τεκμήρια που αφορούν την κατάσταση στην οποία περιήλθε η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα, μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα. Όταν δηλαδή θα συνέλθει στην πρώτη της συνεδρία η ερευνητική επιτροπή που ορίστηκε για να διερευνήσει την κατάσταση στο Συνεργατισμό.

Υπερτονίζουμε ότι πρέπει με κάθε τρόπο να προστατευθούν στοιχεία που έχουν στην κατοχή τους και τα παραιτηθέντα μέλη του ΔΣ του Συνεργατισμού, τα οποία θα συνεχίσουν να εκτελούν τα καθήκοντα τους μέχρι τέλους. Στοιχεία που μπορούν να αποτελέσουν τεκμήρια, όπως π.χ. για πιθανά δάνεια που παραχωρήθηκαν χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις κτλ. πρέπει να μην εξαφανιστούν και πάλι ως δια μαγείας.

Δυστυχώς, είναι ακόμα νωπές οι μνήμες από έρευνες για όλα τα μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα που ταλάνισαν τον τόπο τα τελευταία 20 χρόνια, όπου υποθέσεις δεν στοιχειοθετήθηκαν επαρκώς ενώπιον Δικαστηρίου.

Ζητούμε από τη Νομική Υπηρεσία να προνοήσει ώστε να μην βρεθούμε στο ίδιο έργο θεατές.