Αλληλεγγύη: Κοροϊδεύουν τον λαό και καπηλεύονται τον πόθο της επιστροφής στα σκλαβωμένα μας εδάφη

Κοροϊδεύουν τον λαό και καπηλεύονται τον πόθο της επιστροφής στα σκλαβωμένα μας εδάφη, αναφέρει σε γραπτη ανακοίνωση το Κίνημα Αλληλεγγύη.

«Σε παιγνίδια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και παραπλάνησης του λαού έχουν επιδοθεί ορισμένοι, μέχρι πρόσφατα υποστηρικτές της ΔΔΟ.

Προετοιμάζουν την κοινή γνώμη για μια λύση ελεεινή, του τύπου «Χαλαρή Συνομοσπονδία» την οποία θα εμφανίσουν ως χαλαρή αποκεντρωμένη ομοσπονδία, τα καλά της οποία ανακάλυψαν ξαφνικά.

Στο «παζάρεμα» της πατρίδας μας μιλούν για εδαφικές αναπροσαρμογές, για τις οποίες η διαφορά με τις κατοχικές αρχές περιορίστηκε στο 1%… Αυτό το 1% ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, το μεταφράζει σε: «δεν θα χαρίσουμε σε κανέναν την Αμμόχωστο, την Καρπασία, τη Μόρφου και την Κερύνεια»!

Αλήθεια κύριε Νεοφύτου, δεδομένου ότι οι διαφορές στις υπό συζήτηση εδαφικές αναπροσαρμογές περιορίστηκαν στο 1%, πώς θα ελευθερώσετε την Κερύνεια;»

Ο ΔΗΣΥ καρπώνεται θυσίες άλλων κομμάτων

Σε πληρωμένη πολιτική διαφήμιση ο Δημοκρατικός Συναγερμός αναφέρει ό,τι εξαιτίας της «καπατσοσύνης» του και της κυβέρνησης, 500 και πλέον εκατομμύρια ευρώ διοχετεύονται στους εργαζόμενους και 300 και πλέον εκατομμύρια ευρώ διοχετεύονται στις επιχειρήσεις.

Ας θυμάται όμως ο Δημοκρατικός Συναγερμός ότι εμείς, η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ πληρώσαμε πολιτικό κόστος για την στήριξης του προϋπολογισμού, και έχουμε μερτικό στην επιτυχία της στήριξης του φτωχοποιημένου λαού και των επιχειρήσεων που βρίσκονται σε μαρασμό και των άλλων δυσπραγούντων.

Το πράξαμε γιατί έτσι έπρεπε και χωρίς παχυλά ανταλλάγματα που έλαβαν άλλοι.

Εκείνο, ωστόσο, στο οποίο έχει την αποκλειστικότητα ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι αν αυτά τα κονδύλια διατεθούν ακριβοδίκαια σε αυτούς στους οποίου ανήκουν και όχι ως συνήθως στους “ημετέρους”.