Αλληλεγγύη: Καλούμε τον Υπ. Υγείας να δώσει απαντήσεις σε όλες τις αντιφάσεις

Για αυθαίρετες αποφάσεις και αντιφατικά μέτρα κάνει λόγο σε γραπτή ανακοίνωση το Κίνημα Αλληλεγγύη

«Η ένταση στα εμβολιαστικά κέντρα, τα προβλήματα στην πύλη εμβολιασμού και τα αντιφατικά μέτρα της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας προκαλούν και δικαιολογημένα, ανησυχία και ένταση στους πολίτες.

Ένα χρόνο μετά την εκδήλωση της πανδημίας οι κυβερνώντες συνεχίζουν να λειτουργούν αυθαίρετα, κόμματα ξεσηκώνουν ομάδες πολιτών και η μεγάλη λαϊκή μάζα συνεχίζει να κάνει θυσίες και να πληρώνει το τίμημα της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης και την επανάληψη των λαθών.

Φτάνει πια.

Αναμένουμε ακόμη την επιστημονική εξήγηση των αποφάσεών τους. Καλούμε τον Υπουργό Υγείας και την επιστημονική επιτροπή να δώσουν απαντήσεις σε όλες τις αντιφάσεις.

Για παράδειγμα: Σύμφωνα με τις αποφάσεις τους επιτρέπεται η λειτουργία υπαίθριων και κλειστών θεάτρων, αμφιθεάτρων, κινηματογράφων, και αιθουσών θεαμάτων (α) με μέγιστο αριθμό τα 50 άτομα μέχρι την 17 Μαΐου 2021, με απαραίτητη προσκόμιση Coronapass. (β) Μετά την 17 Μαΐου 2021 πληρότητα μέχρι 30% σε κλειστούς χώρους και 50% σε ανοικτούς χώρους. Απαραίτητη η προσκόμιση με Coronapass.

Ωστόσο όταν πρόκειται για προεκλογικές Συγκεντρώσεις επιτρέπονται νοουμένου ότι τηρείται η πληρότητα του χώρου που θα λάβει χώρα η εκδήλωση και οι παρευρισκόμενοι θα είναι καθήμενοι. Σε κλειστό θέατρο/αμφιθέατρο μέχρι 30% πληρότητα, Σε σωματεία/ χώρους εστίασης σε εξωτερικό χώρο καθήμενοι χωρίς καθορισμό αριθμού.

Κάτι τέτοιες αποφάσεις αντιφατικές, αφενός μας οδήγησαν εδώ που βρισκόμαστε σήμερα, αφετέρου αυξάνουν την αμφισβήτηση των πολιτών και την ανυπακοή.»