Αλληλεγγύη: Καλούμε την κυβέρνηση και τον ΥΠΕΞ να καταγγείλουν την τουρκική προπαγάνδα

Καλούμε την κυβέρνηση και τον ΥΠΕΞ να καταγγείλουν την τουρκική προπαγάνδα, τόνισε σε δήλωσή της η υποψήφια βουλευτής του κινήματος Αλληλεγγύη, Μαρίνα Χατζηκώστα.

Φαίνεται πως μόνο το ΑΚΕΛ και ο Αβέρωφ Νεοφύτου, αλλά και η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, νοιάζονται για το «καλό κλίμα» των συνομιλιών και οδηγούν τη χώρα μας σε συνεχείς παραχωρήσεις και υποτέλεια.

Αντίθετα οι εισβολείς και εγκάθετοί τους στα κατεχόμενα, ανήμερα της εθνικής επετείου της 1ης Απριλίου και στο παρά πέντε της Πενταμερούς, διοργάνωσαν πανηγύρια για την προβολή προπαγανδιστικής σειράς με τίτλο «Κάποτε στην Κύπρο». Για το σκοπό αυτό αφίχθη, μάλιστα, στα κατεχόμενα ο Αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι ο οποίος έχοντας στο πλευρό του τον δολοφόνο του Τάσου Ισαάκ, μπήκε στην Αμμόχωστο και με σύνθημα «Love Erdogan» άλωσαν εκ νέου την πόλη.

Τι κάνει, αλήθεια, η κυβέρνηση Αναστασιάδη και ο Υπουργός Εξωτερικών;

Γνωρίζοντας καλά η Τουρκία, πως η καλύτερη προπαγάνδα είναι η τηλεοπτική, επενδύει εκατομμύρια σε ντοκιμαντέρ και σειρές που μεταδίδονται ταυτόχρονα σε 60 χώρες της Ευρώπης και της Ασίας και έχουν στόχο την παραχάραξη της ιστορίας και την παρουσίαση των Ελληνοκυπρίων ως φονιάδων των Τουρκοκυπρίων και την Τουρκία ως σωτήρα.

Την ίδια ώρα εμείς επιβάλουμε νόμους Ακιντζί, αποσιωπούμε την ιστορία του Ενωτικού δημοψηφίσματος και επιχειρούμε φίμωση κάθε πατριωτικής φωνής προκειμένου να συνεχίσουμε να σερνόμαστε σε συνομιλίες ντροπής.

Καλούμε άμεσα την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον Υπουργό των Εξωτερικών να επέμβει και να καταγγείλει την τουρκική προπαγάνδα και να υπενθυμίσει στη διεθνή κοινότητα ότι το πρόβλημα της Κύπρου είναι πρόβλημα εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής.