Αλληλεγγύη: Η Τουρκια έχει στρατηγική, εμείς παρακολουθούμε αυτοχεδιάζοντας

 Η Τουρκια έχει σχέδιο και στρατηγική, εμείς παρακολουθούμε αυτοχεδιάζοντας, αναφέρεισ ε ανακοίνωσήτ ης το Κίνημα Αλληλεγγύη αναφερόμενη στη παράνομη NAVTEX

Η κατοχική Τουρκία με την παράνομη NAVTEX επαναλαμβάνει αυτό που κάνει κάθε φορά όταν αμφισβητεί τα δικαιώματα της Κ.Δ. στην ΑΟΖ. Για όσους παρακολουθούν και ερμηνεύουν σωστά τις κινήσεις της κατοχικής Τουρκίας, η τελευταία δεν επιδεικνύει ποτέ σιωπηρή συγκατάθεση για ό,τι επιχειρεί ή προτίθεται να επιχειρήσει η Κ.Δ. αλλά αναδεικνύει, από απόψεως δημόσιου διεθνούς δικαίου και με συγκεκριμένες κινήσεις, την αντίθεσή της στις πράξεις ή ενέργειες της Κ.Δ.

Την ίδια ώρα η Τουρκία εφαρμόζει αυτό που η ίδια διατυμπανίζει, έστω και αν δεν θέλουμε να ακούομε, ότι δηλαδή τα στρατηγικά σχέδιά της είναι ξεκάθαρα και αναλλοίωτα και εμείς ας προσπαθούμε να την εξευμενίζουμε.

Δυστυχώς για εμάς η Τουρκία έχει σχέδιο και στρατηγική και τα εφαρμόζει ενώ εμείς την παρακολουθούμε ανήμποροι και αυτοσχεδιάζοντας.

Η περιβόητη επανέναρξη των συνομιλιών, εάν και όταν αρχίσει, απλώς μας αποκοιμίζει και αφήνει ανεξέλεγκτη την Τουρκία να εφαρμόζει τα δικά της σχέδια και να ακολουθεί τη δική της διεθνή πολιτική, κυριολεκτικά αλωνίζοντας παντού.

Είναι καιρός οι κυβερνώντες και οι πολιτικές δυνάμεις να δουν κατάματα την πραγματικότητα και να αναθεωρήσουν στάση και πολιτική. Η συμπεριφορά του καλού παιδιού δεν απέδωσε ούτε μπορεί να αποδώσει οτιδήποτε. Χρειάζεται η επαναχάραξη νέας τακτικής και πολιτικής με κέντρο βάρους την εισβολή και κατοχή.

Ο κόσμος αλλάζει όπως και η διεθνής σκηνή. Ας μη επιμένουμε σε θέσεις που δοκιμάστηκαν και απέτυχαν παταγωδώς.