Αλληλεγγύη: Η Κύπρος να προχωρήσει σε εμπάργκο τουρκικών προιόντων

Η Κύπρος να προχωρήσει σε εμπάργκο τουρκικών προιόντων, η Σαουδική Αραβία έδειξε το δρόμο αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση το Κίνημα Αλληλεγγύη:

«Ο αιμοδιψής Ερντογάν αφού σκόρπισε το θάνατο σε διάφορα μέτωπα (Συρία, Ιράκ, Λιβύη) και απειλεί με πόλεμο την Ελλάδα και την Κύπρο για την «Γαλάζια Πατρίδα», στέλνει τουρκικό πολεμικό εξοπλισμό στο Αζερμπαϊτζάν αλλά και ισλαμιστές μισθοφόρους για να πολεμήσουν εναντίον των Αρμενίων στο Αρτσάχ.

Η διεθνής κοινότητα και ιδιαίτερα η Ε.Ε παρακολουθούν με απάθεια τους νέο-Οθωμανούς να απειλούν ή να διεξάγουν για ακόμη μια φορά επεκτατικούς πολέμους πέριξ της Τουρκίας, με τον Καύκασο να φλέγεται και τους φόβους για γενίκευση της σύρραξης να είναι πλέον υπαρκτοί.

Χαιρετίζουμε την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να επιβάλλει εμπάργκο στα τουρκικά προϊόντα, ειδικά σε μια χρονική περίοδο όπου η τουρκική οικονομία είναι αρκούντως προβληματική και η τουρκική λίρα βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση.

Έχουμε πλήρη επίγνωση του τεράστιου όγκου οικονομικών συναλλαγών ΕΕ – Τουρκίας ο οποίος «υποχρεώνει» τους Ευρωπαίους σε παθητική στάση σε σχέση με τις κυρώσεις που πρέπει να επιβληθούν στην πειρατική Τουρκία.»

Αυτός ο όγκος συναλλαγών ωστόσο ουδόλως πρέπει να ενδιαφέρει την Κυπριακή Δημοκρατία. Όταν μουσουλμανικές χώρες «κλείνουν» την πόρτα στον Ερντογάν, το ίδιο οφείλει να κάνει και η Κυπριακή Δημοκρατία ως απάντηση στον σφετεριστή της μισής Κύπρου, αντί να παρακολουθεί με απάθεια την αγορά της να κατακλύζεται από προϊόντα «MADE IN TURKEY» που έμμεσα ενισχύουν την πολεμική μηχανή της Τουρκίας.